Malatya’da korkutan deprem: 23 yaralı (Son depremler)

Malatya’da korkutan deprem: 23 yaralı (Son depremler)

Malatya’da korkutan deprem: 23 yaralı (Son depremler) - Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Malatya’da 22, Adıyaman’da 1 kişi olmak üzere 23 vatandaşımız düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralanmıştır' dedi.

ABONE OL
Ağustos 11, 2023 12:17
Malatya’da korkutan deprem: 23 yaralı (Son depremler)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Malatya depremle sallandı. Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de deprem meydana geldi.

AFAD verilerine göre 5.3 büyüklüğündeki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde oldu.

Kandilli Rasathanesi ise depremin 5.2 büyüklüğünde ve yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini bildirdi.

Deprem, Malatya’nın yanı sıra Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten de hissedildi. Sarsıntının hemen ardından çok sayıda vatandaşın sokaklara çıktığı gözlendi.

“23 VATANDAŞIMIZ YARALANMIŞTIR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da “Malatya Yeşilyurt merkezli 5.3 büyüklüğündeki depremde son durum: Malatya’da 22, Adıyaman’da 1 kişi olmak üzere 23 vatandaşımız düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralanmıştır. Depremden etkilenen bölge için Malatya’dan 14 Ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman’dan 3 UMKE Timi, Kahramanmaraş’tan 2 Ambulans ve 1 UMKE Timi, Diyarbakır’dan 5 Ambulans olmak üzere, toplam 21 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirmesi yapılmıştır. Hastalarımızın tedavileri devam etmektedir. Halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kulladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Malatya Yeşilyurt’ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlk belirlemelere göre 1 metruk bina yıkılmış ve 2 ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun” dedi.

“1 ÇOCUĞUN AYAĞI KIRILDI, BALKONDAN ATLAYANLAR VAR”

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, şöyle konuştu:“Ekiplerimiz saha taramalarını gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut. Ekiplerimiz, sahadaki tarama faaliyetlerini sürdürüyor.”

30 KİŞİLİK EKİP MALATYA’YA GİTTİ

Tunceli’den de AFAD ve Munzur Arama Kurtarma Derneği’nden (MUDAK) oluşan 30 kişilik ekip deprem bölgesine gitti.

VATANDAŞLAR GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİYOR

Depremin ardından kentte vatandaşlar, toplanma alanları, parklar ve etrafındaki açık alanlarda geceyi geçiriyor. Yanlarına aldıkları yorgan, yastık ve battaniye ile açık alanlara gelen vatandaşlar, depremden çok korktuklarını, 6 Şubat’ta yaşadıkları anı yeniden yaşadıklarını belirterek, tedbir amacıyla bu geceyi dışarı geçireceklerini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP