Dünyada gözler Rusya’da: ‘Askerlerin tavrı kritik’

Dünyada gözler Rusya’da: ‘Askerlerin tavrı kritik’

Rusya'daki darbe girişimi iddialarına dünyadan tepkiler gelmeye başladı. İngiltere Savunma Bakanlığı durumu "Rus devletinin son yılların en büyük güvenlik krizi" olarak niteledi.

ABONE OL
Haziran 24, 2023 09:27
Dünyada gözler Rusya’da: ‘Askerlerin tavrı kritik’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’da Kremlin’e meydan okuyan paralı asker grubu Wagner’in çıkışı dünyada gözlerin ülkeye dönmesine yol açtı.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya’daki darbe girişimiyle ilgili açıklamasında, Rus devletinin son yılların en büyük güvenlik kriziyle karşı karşıya kaldığını bildirdi. Savunma Bakanlığının istihbarat değerlendirmesinde, “Gelecek saatlerde Rus güvenlik güçlerinin, özellikle de Ulusal Muhafızların sadakati krizin gidişatı açısından kritik rol oynayacak” denildi.

ABD, AVRUPA VE NATO’DAN AÇIKLAMALAR

NATO, ABD, Almanya ve Fransa da Rusya’yı yakından takip ettiklerini bildirdi. Fransa Cumhurbaşkanlığı, “Ukrayna’ya yönelik desteğe odaklanıyoruz” ifadelerini kullandı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, “Rusya’nın Ukrayna işgali geri tepti” diye konuştu. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Wagner grubunun Rus yönetimine isyanının “Rusya’nın iç meselesi” olduğunu söyledi.

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Rusya’da yaşanan son gelişmeleri Başbakan Mateusz Morawiecki ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle görüştüğünü belirterek, “Doğu sınırımızın ötesindeki olayların seyri sürekli olarak izlenmektedir” açıklamasını yaptı.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de “Rusya’da yaşanan son olaylar ışığında Letonya vatandaşlarına Rusya ve Belarus’u ziyaret etmemeleri ve orada bulunanlara da mümkün olan en kısa sürede bu ülkeleri terk etmeleri çağrımı yineliyorum” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP