casino siteleri
Çocuk diş sağlığında en çok sorulan 4 Soru

Çocuk diş sağlığında en çok sorulan 4 Soru

ABONE OL
Haziran 4, 2023 09:55
Çocuk diş sağlığında en çok sorulan 4 Soru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzenli hekim kontrolü, çocuğun hekim ile ilişkisinden kaynaklanan bilinçlenme, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması çocuğun ileriki yaşlarda rahat etmesini sağlayacak olan en büyük kazançlardır diyen Özel bir diş hastanesinin başhekimi Dt. Selma Kurtoğlu, “ Genel anlamda çocukluk çağında uygulanan koruyucu hekimlik uygulamaları, sürecin daha az zahmetli, daha az masraflı ve daha az ağrılı olmasını sağlar. Bu nedenle 0-18 yaş diş sağlığı ağırlıklı koruyucu hekimlik olmak üzere, tedavilerde başta masraflı görünse deuzun vadede masrafların azalmasını sağlayacaktır.

Ağız ve diş bakımının sağlanması ve diş fırçalama alışkanlıklarının kazandırılması konularında anne-babalara çok iş düştüğünü ifade eden Başhekim Dt. Selma Kurtoğlu, çocuklarda ağız ve diş bakımına yönelik en çok sorulan soruları yanıtladı.

İşte O Sorular

Çocuklarda ilk diş kontrolü ne zaman yapılmalıdır?

6-8 ayda ilk süt dişleri sürmeye başlar. Süt dişlerinin sürmesi ile birlikte temizlik işlemi de başlar. Anormal bir durum yok ise ilk diş hekiminin muayenesi 2 yaşına kadar bir kere yapılmalıdır. Daha sonra kontroller düzenli olarak 6 ayda bir yapılır.

Diş hekimi korkusu olan çocuklara nasıl yaklaşılmalıdır?

Çocukların diş hekiminden korkmalarında en büyük etken anne, baba ve yakın çevredeki insanların diş hekimi hakkında konuşmaları, korkuları ve kötü hatıralarıdır. Özellikle diş hekimi korkusunu arttıracak korkutmalar, tehditler çocukların korkularının yerleşmesine sebep olur. Böyle bir durumda çocukdaha önce hiçdiş hekimine gitmemiş olsa bile diş hekimi korkusunu anne ve babasından öğrenebilir. Ağrısının giderildiğini, tedaviden sonra mutlu olduğunu söyleyen anne-baba,çocuğa çok daha olumlu bir mesaj vermiş olur.Aynı zamanda tedavi aşamasında diş hekimi ile kurulan iyi diyalog çocuğun diş hekimine alışmasına yardımcı olur. Böylece çocuk, diş hekimi ziyaretlerinin normal ve düzenli olması gerektiğini öğrenir. Böyle yetişen bir çocuğun hayatı boyunca zaten dişleriyle sorunu olmayacaktır.

Çocuklar dişlerini 2-2,5 yaşından itibaren fırçalamaya başlamalıdır.

Çocuğa diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Diş fırçalamayı öğretmenin en kolay yolu anne-baba olarak ona örnek olmaktadır. Ev içinde büyüklerin diş fırçalamasını izleyen çocuk, bu alışkanlığı daha kolay kazanır. Bunun ile birlikte özellikle akşam yatarken dişlerini fırçalayan anne-baba aynı zamanda çocuğun fırçalamasını da kontrol etmiş olur, hem de örnek davranış ile ona verilecek en iyi eğitimi verir. Çocukların kullanabileceği ürünler yeterince eğlenceli, renkli ve çocuklara hitap edebilecek ürünlerdir. Sağlıklı ürünler ve özellikle diş hekimin önerdiği ürünleri kullanmalıyız.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP