Kılıçdaroğlu: Sahtekarlık yapan adamdan cumhurbaşkanı olmaz

Kılıçdaroğlu: Sahtekarlık yapan adamdan cumhurbaşkanı olmaz

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimine beş gün kala Hatay'da Millet Buluşması'na katıldı. Kendisini terörle ilişkilendirdiği videolarla ilgili "Ama montaj, ama şu, ama bu..." diyen rakibi Erdoğan'a tepki gösterdi: Sahtekarlık yapan adamdan cumhurbaşkanı olmaz.

ABONE OL
Mayıs 23, 2023 15:12
Kılıçdaroğlu: Sahtekarlık yapan adamdan cumhurbaşkanı olmaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, 27 milyon 133 bin 849; Kemal Kılıçdaroğlu, 24 milyon 595 bin 178; Sinan Oğan, 2 milyon 796 bin 613 oy aldı.

Sinan Oğan ilk turda elenirken, yüzde 50+1’i bulamayan Cumhur İttifakı adayı Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ikinci tura kaldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ikinci turuna beş gün kala 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da düzenlenen Millet Buluşması’na katıldı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

BEŞ KURUL ALMADAN TESLİM EDECEĞİZ

– Beni büyük bir dikkatle dinlemenizi isterim. Bir çadırdayız, ortam biraz sıcak, benden önce konuşan arkadaşlara, ev hanımından esnafa kadar herkese yürekten teşekkür ederim, acılarını dertlerini dile getirdikleri için. Büyük acılar yaşadınız. Depreme maruz kalan, yakınlarını kaybeden herkese yeniden başsağlığı diliyorum.

– İki konuda düşüncelerimi aktarmak isterim. Birincisi evleri yıkılan, iş yerleri yıkılan, ahırı yıkılan herkesin ama herkesin evini, işyerini, ahırını yapacağız. Beş kuruş almadan bu binaları teslim edeceğiz.

– Depremle ilgili ikinci konu… Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Hatay… Bu bölgelerin yeni bir üretim üssü olması için çaba harcayacağız. 1 milyona yakın bağımsız birim yapılacak. Fabrikalar bu bölgelerde kurulacak, üretim bu bölgelerde yapılacak. Malzemeler bu bölgelerde üretilecek.

TÜRKİYE’Yİ SIĞINMACI DEPOSU YAPTILAR

– Sığınmacılar… Bu konuda büyük şikayetler var biliyorum. 81 ilin tamamında aynı şikayetler var. İktidar sahipleri diyor ki biz sığınmacıları göndermeyeceğiz. Sığınmacıların ırkçılık yapılmadan ülkelerine gönderilmesini sağlayan projemiz hazır. En geç iki yıl içerisinde herkesi kendi ülkelerine göndereceğiz.

– Siyasi parti liderleri olarak, Millet İttifakı olarak anlaştık. Ortak mutabakat metinde görüşlerimizi yazdık. Şunu da ifade edeyim, geri kabul antlaşması yaptılar. Türkiye’yi sığınmacı deposu haline getirdiler. Türkiye’yi asla asla bir sığınmacı deposu yapamayacağız ve Türkiye’yi buradan kesinlikle çıkaracağız.

– Suriye ile barışı sağlayacağız. Suriyeli kardeşlerimiz isterlerse hafta sonlarında buraya gelebilirler. Düğünlerini yapabilirler. Barışın, dostluğun güvencesi olacak. Bunu da yapacağız.

– Öteden beri, yani düşündüğümden beri, terörün her yerde ve her ortamda bir insanlık suçu olduğunu söyledim. Kim terörün musluğuna su taşıyorsa Allah bin türlü belasını versin. Terör nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin, hepimizin ortak mücadelesi etmesi lazım. Beni derinden üzen olay şu. Bu konuyu lütfen sessiz dinleyin.

– Siyaset ahlak işidir. Siyaset rakibine sert sözler söyleyebilir. Buna saygı duyarım. Ama siyaset rakibine iftira atmak değil, kumpas kurmak değil. Allah bizi kumpasçılardan korusun, iftiracılardan korusun. Sahte videolar hazırladılar. Dün TV’ye çıkan kişi evet montajdı, montajlı görseller yaptıklarını ifade ettiler. Allah’a sığınıyorum. Haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum. Sahtekarlık yapan adamdan cumhurbaşkanı olmaz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP