Domates Fidesi Yetiştiriciliği; fide olarak ve tohum olarak yetiştiriciliği yapılmaktadır. Fidelik kurulması mutlaka gerekmektedir. Çünkü, domates bu konuda hassastır. Domates derin, geçirgen ve su tutma özelliği iyi, humus ve besin maddelerince zengin tınlı topraklarda yetiştirilmektedir. Erkencilik istendiği zaman kumlu ve tınlı topraklar daha uygun olmaktadır. Sıcak ve ılıman iklim sebzesidir. Domates fidesi yetiştirme devrelerinde ısı sıfırın altına düştüğünde bitki tamamen ölmektedir.
Fide yetiştirme kapları 0.08 mm siyah plastikten yapılmaktadır. Fide torbaları ve fide yetiştirme kapları fide yetiştiriciliğinde torf, perlit veya yanmış hayvan gübresi gibi karışımlar kullanılmaktadır. Torf, perlit ve toprak karışımında 2:1:1 oranı kullanılmaktadır. Fide yetiştirme materyalinin temizlenmesi dezenfekte uygulanmaktadır. Tohum ekiminden en az 1 ay önce ilaçlama yapılmaktadır.
Domates Fidesi Yetiştiriciliği; Yetiştirilen fidelikler ve dikimi şu şekildedir. Fide dikimi ilkbahar don tehlikesinin tamamen kalktığı, toprak ve hava sıcaklığı 12-15 ºC’yi bulduğu zaman yapılmaktadır. Dikim genellikle tohum ekiminden yaklaşık 7-8 hafta sonrasında yapılmaktadır. Tarlaya domates fidesi dikiminde çiçek açmış veya meyve tutmuş domates fideleri dikilmemelidir. Çünkü, bu gibi fidelerin gelişmeleri yavaş olup, bodur kalır ve verimleri düşer. Dikim akşama doğru yapılmalıdır.
Fideler güneş altında kalmamalıdır. Domates fidesi yaklaşık 15 veya 20 cm boy alınca genellikle dikime hazır olmaktadır. Bölgemizde Şubat sonu Mart başından itibaren fide dikimi yapılır. Dikimde can suyu yeteri kadar verilmeli, can suyu ile birlikte, kök ve kök boğazı hastalıklarına karşı gereken ilaçlamalar yapılmalıdır. Domates tohumu sıra arası ve üzeri aralıkları, çeşidin sırık veya yer çeşidi olmasına göre değişir. Sırık çeşitlerde sıra arası 60-80 cm, sıra üzeri 50-60 cm, yer çeşitlerinde sıra arası 140 cm, sıra üzeri 40 veya 50 cm olmalıdır.