Düşük Maliyetle Profesyonel Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Düşük Maliyetle Profesyonel Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

ABONE OL
Şubat 23, 2023 10:59
Düşük Maliyetle Profesyonel Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmelerin bir bölümü yeterli bir bütçeye sahipken bir bölümü de düşük maliyet ile e-ticaret sitesi kurmak ister. Bu noktada markaların iyi bir şekilde bütçe planlaması yapması gerekir. Aksi takdirde maliyetler artış gösterebilir.

E-ticaret sitesi kurma sürecinde bütçe hesaplaması yaparken kişi ve işletmelerin yalnızca ürün, e-ticaret sitesi altyapısı gibi harcamaları göz önünde bulundurmaması gerekmektedir. Çünkü e-ticarette belirli harcamalar da bütçenin belirlenmesi konusunda oldukça önemlidir. Yani kısacası site kurma sürecinize başlamadan önce hangi kalemlerde harcama yapacağınızı belirlemeniz gerekir.

Düşük Maliyetle Profesyonel Bir E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda e-ticaret sitesi kurarken yapacağınız harcamalar hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece e-ticaret sitesi masraflarınızı belirleyebilirsiniz.

Şahıs Şirketi Kurun

E-ticaret sitesi kurma sürecinde markaların ilk maliyetlerinden birisi şirket kurma maliyetidir. Türk Ticaret Kanunu’na göre ticari faaliyet yürütecek olan işletmelerin fatura kesmesi ve vergi ödemesi gerekmektedir. Bu nedenle e-ticarete başlayacak olan her markanın şirket kurması gerekir.

Şirket kurma sürecinde ise şahıs şirketi, limited şirket ve anonim şirket türleri tercih edebileceğiniz şirket türleri arasında yer alır. Fakat limited ve anonim şirketlerin kurulum maliyeti biraz daha fazladır. Bu nedenle e-ticarete adım atacak olan işletmelerin düşük bütçe ile hareket edebilmeleri için kurulum ücreti az olan şahıs şirketlerine yönelmesi gerekir.

Dropshipping Yapın

Düşük maliyetler ile e-ticarete adım atmak için tercih etmeniz gereken satış yöntemi dropshipping olmalıdır. Dropshpping markaların, diğer üretici ya da tedarikçi firmaların ürünlerini e-ticaret sitelerini XML bağlantısı ile çektiği ve sergilediği bir satış yöntemidir.

Bu yöntemde kişiler satışı yapılan ürünü tedarik etmektedir. Yani kısacası ürün tedariği için yüksek fiyatlarda para bağlama durumunuz ortadan kalkmaktadır. Bu da aslına bakıldığında e-ticaret için gerekli olan sermayenizi korumanızı sağlarken daha kolay ve profesyonel bir şekilde internetten satış yapmanıza olanak tanımaktadır.

E-ticaret Paketleri ile Sanal Mağazanızı Kurun

E-ticaret sitesi kurarak internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan markaların site kurma sürecinde tercih edebileceği üç farklı yöntem bulunur. Bunlar;

  • E-ticaret sitesi yazdırma
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • E-ticaret paketleri

Yöntemleridir. Genellikle site yazdırma süreci markaların uzun bir süre boyunca e-ticarete adım atamamasına neden olur ve proje bazlı çalışıldığı için maliyetler artış gösterir. Açık kaynak kodlu yazılımlarda ise her ne kadar ücret az gözüküyor gibi olsa da tasarımcı, yazılımcı ve modül masrafları için harcama yapılması gerekir. Bu da markaların bütçelerinin zarar görmesine neden olur.

Bu yüzden düşük maliyet ile e-ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmelerin ihtiyaçlarına ve bütçelerine en uygun hazır e-ticaret paketlerine yönelmesi gerekir. Çünkü hazır e-ticaret paketleri markaların bütçesine uygun bir şekilde ulaşabileceği site kurma yöntemidir. Siz de düşük maliyet ile e-ticaret yapmak istiyorsanız Ticimax gibi hazır e-ticaret altyapılarına yönelebilirsiniz.

Sanal Pos ve İndirimli Kargo Anlaşmalarından Yararlanın

Hazır e-ticaret paketleri ile e-ticaret sitenizi kurduğunuz takdirde indirimli sanal pos ve kargo anlaşmalarından yararlanabilirsiniz. Çünkü e-ticaret altyapısı sağlayan markaların büyük bölümü müşterilerinin uygun şekilde e-ticaret yapmasını sağlamak için kendi adlarına sanal pos ve indirimli kargo anlaşması yapmaktadır. Bu da markaların uygun fiyatlar ile e-ticaret yapabilmesine olanak tanımaktadır.

Bütçenizi Planlayın ve Pazarlama Çalışmalarına Başlayın

Düşük bütçe ile e-ticaret yapabilmek için iyi bir bütçe planı yapmanız ve pazarlama çalışmalarına da önem vermeniz gerekiyor. Çünkü e-ticaret firmaları yaptıkları dijital pazarlama çalışmaları sayesinde hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşıyor ve satışlarını artırma fırsatı yakalıyor.

Bu nedenle e-ticaret ile internetten ürün satacak olan her markanın ilk olarak bir bütçe planı yapması ve bu plan dahilinde hangi reklam çalışmalarını yapacağını belirlemesi gerekiyor. Böylece markalar doğru adımlar atabiliyor.

Ticimax ile E-ticaret Yapın

Düşük bütçe ile e-ticaret yapmak istiyorsanız sizler de e-ticaret yaparken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret altyapısı içinde yer alan hazır e-ticaret paketlerinden bütçenize en uygun paketi seçebilir ve böylece e-ticarete adım atabilirsiniz. Altyapıda yer alan modül ve özellikleri kullanarak bütçenizi profesyonel bir şekilde yönetebilir ve e-ticaret süreçlerinizi yönetebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP