TURİST DUASI(!) NASIL ÇARPITILDI?

TURİST DUASI(!) NASIL ÇARPITILDI?

ABONE OL
Temmuz 30, 2024 06:06
TURİST DUASI(!) NASIL ÇARPITILDI?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ZAHİDE UÇAR

TURİST DUASI(!) NASIL ÇARPITILDI?

Ülke; korkak ve yağdanlıklardan oluşan aşiret devletine dönüştü. Laboratuvar üretimi yaratıkların yönetmeye kalktığı ülkemde; “ahlak-meslek onuru-şeref” gibi kavramlar eritildi. Ahlak, meslek onuru, şeref, namus gibi kavramlara sahip olanlar, öyle azaldı ki, yakında karaborsaya düşerse, şaşırmayalım.

Birkaç gün önce sosyal medyada bir haber yayıldı. Habere göre;

Alanya’nın Konaklı Beldesinde esnaf, turist gelmesi için “turist duasına” çıktı(!)…

Haber ancak bu kadar çarpıtılabilirdi.

Haberin gerçeği ne peki?

Gerçeği şu:

Konaklı turistik otellerin en yoğun olduğu bir beldedir. Öyle ki, otellere ve turizme bağlı olarak sonradan oluşma bir belde bile diyebiliriz. Dolayısı ile ekonomisi de tam anlamıyla turizme bağlıdır. Bu sene Konaklı’da turisti büyüteçle arasanız yok!!. Esnaf sinek avlıyor. Bu bölgelerde esnaf kirada oturuyorsa, turist sayısı iyi olsa dahi, sezonun yarısının geliri kiraya gider. Diğer yarısıyla mal borçlarını öder ve eline kışın geçinecek kadar para kalır.

Bu yıl esnaf dükkan kirasını ödeyemez. Esnaflar yanına işçi almadı. İşçiye ödeyecek para yok.   Yani, hem esnaf, hem mal sahipleri, hem de buralarda iş bulan insanlar mağdur oldu.

Birçok otel hiç açılmadı.

Esnaf epeydir bir eylem yapmak ve Erdoğan politikalarını protesto etmek için bir araya gelip konuşuyordu. Söylenen gün esnaf kepenk kapattı. Önce Antalya-Mersin yolunu kapatmayı düşünmüşler. Sonra vaz geçip, kepenk kapatarak protesto yürüyüşü yapmaya karar vermişler. Protesto yürüyüşü tamamlanmış. Yürüyüşe katılanların büyük çoğunluğu ayrılmış. Çok az bir kısmı caminin yanından geçerken, kim olduğunu bilmedikleri birisi, “dua da edelim” demiş. Bu arada kalan protestocular arasında yerel basından muhabirler de varmış. İnsanlar ne olduğunu anlamadan, edilen duaya “amin” demiş. Ve ertesi gün, mesleğinin namusuna sadık(!) yerel basın;

“Konaklı esnafı turist duasına” çıktı diyerek, günün psikolojik operasyonunu gerçekleştirmiş. Böylece protesto yürüyüşü karartılırken, protesto yürüyüşüne katılan insanlar;

Zavallı-aciz ve beyinsiz insanlar olarak tanıtılmıştır. Amaçlanan ise rezil bir algı operasyonudur.

Haberi okuyanlar;

“Esnaf, turistin gelmeyişini Erdoğan’dan değil, Allah’tan biliyor. Yani Erdoğan’dan bir şikayetleri yok. O nedenle de turist duasına çıktılar” diye anlayacak, bu zavallılığa gülüp geçecektir. Nihayet öyle de oldu. Sosyal medyada esnafla dalga geçildi.

Olayı konuştuğum esnaf arkadaşlar çok şaşkındı. “Dua edildiği an zaten protestocu esnafın çoğu dağılmıştı” diyor. Kalan çok az kişi, caminin yanından geçerken, hatırlamadıkları biri, “dua edelim deyip duaya başlayınca”, düşünmeden, ellerini açıp “amin” demişler.  Kimse “hadi dua edelim” diyen şahsın kim olduğunu bilmiyor. Diyenin, kasten, protesto yürüyüşünü  karartmak için yönlendirme yapmış olabileceğini bile düşünüyorlar.

Ve;

Protesto gerçeğini görmeyen, göremeyen yerel basın, protesto bittikten sonra kalan kişilerin cami yanından geçerken, dua edelim diyen kişinin duasına “amin” dediklerini görüvermiş(!)..Her halde o ana kadar kördü. Tam o an gözü açılıverdi(!)..Alkış… Alkış…

Yerel basın neden böyle bir haber yapmış olabilir diye sorduğum esnaf;

“Mevlüt Çavuşoğlu’nun korkusundan olabilir” dedi.

Bütün Firavunları var eden aslında Firavunlar değildir. O Firavunları besleyen korkaklardır.

 

Zahide UÇAR

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.