Yetmez ama devam…

Yetmez ama devam…

ABONE OL
Haziran 19, 2024 18:10
Yetmez ama devam…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞEREF IŞIK

Bir iftar yemeğinde buluştuğumuz MHP Feke teşkilatı ile partinin mevcut durumunu ve kongre sürecini değerlendirmiştik. Ortak görüş partinin mevcut durumunun iyi olmadığı yönündeydi. Yani MHP terörün tırmandığı şu günlerde layık olduğu yerde değildi. Daha güçlü olmalıydı. Buna rağmen liderden veya yeni aday adaylarından yana tavır koymadılar. Gerçi yeni aday adayı olarak bir tek Koray Aydın 1 Eylül de adaylığını açıklayacağını bildirmişti o zamana kadar.

Bundan bir ay kadar önceydi, köyümüze MHP’nin il encümenleri gelmişti. İkisi komisyon başkanı, biri de daimi encümendi. Yani ilde söz sahibi kişilerdi. Komisyon üyelerinden birine kongreyi sordum.

– Kasım da kongre var, kongre sonucu için ne diyorsunuz?

– Diyecek bir şey yok. Devlet Bahçeli ile devam.

– Ülkücü İşçiler Sendikası Başkanı Refik Üstün açıktan Koray Aydın’ı destekliyor.

– O onun görüşü.

– Yani o da Adanalı ama farklı görüştesiniz.

– Olabilir sonucu değiştirmez.

Geçenlerde de MHP kongre delegelerinden birine sordum:

– 4 Kasım sonunda ne olacak?

– Hiçbir şey olmayacak, Devlet Bahçeli ile devam edilecek, dedi.

– Peki bu durumda MHP başarılı olur mu?

– İyi bir yönetim oluşturulursa başarılı olur.

– Diğer adaylardan Koray Aydın ön plana çıkıyor. Ortadoğu gazetesi Devlet Bahçeli’ye, Yeniçağ ise Koray Aydın’a açık destek veriyorlar. Koray Aydın için ne diyorsunuz?

– Koray Aydın çalışkan ve iyi bir partili; ama, sırtındaki kambur ile başarılı olması mümkün değil. Biliyorsunuz koalisyon hükümeti bakanlığı döneminden yüce divanda yargılandı. Tüm davalardan berat etti. Fakat bu sırtındaki kamburu indirmeye yetmez. Karşına çıktığında vatandaşa bunu anlatamazsın.

Aradan çok geçmedi, Adana MHP teşkilatı il başkanı, ilçe başkanları, mevcut ve eski milletvekilleri ile Ankara’ya çıkartma yaparak Devlet Bahçeli’ye desteklerini birlikte poz vererek deklare ettiler.

Kongre delegesi ağabeyimiz “Kongrede iyi bir yönetim oluşturulursa Devlet Bahçeli başarılı olur” demişti.

Yani onunda başarı konusunda endişeleri var sanırım.

Buna rağmen, “YETMEZ AMA BAHÇELİ İLE DEVAM” diyor Adana MHP.

Peki, taban ne diyor bu konuda. Partililere, yerel delegelere soruldu mu hiç.

“Biz bilmek beyim, böyükler bilir” mi dediler.

Ya da “Bahçeli bizim toprağımız” mı dediler.

Yoksa “Bahçeli ile iktidar hayal, değişiklik istiyoruz” mu dediler.

Boşver tabanı. Sonuçta şunu anladım, MHP Adana teşkilatı kararını çok önceden vermiş. Değil Koray Aydın, kim çıkarsa çıksın Devlet Bahçeli ile devam diyor.

 

Bir zamanlar MYK üyesi olan Yavuz Bülent Bakiler, Bahçeli’nin de bulunduğu MYK toplantısında söz alarak şu eleştirilerde bulunmuş;

1-Bizim milletvekillerimiz zaman zaman Nazım Hikmet’ten mısralar okuyorlar. Bu bize yakışmıyor. Nazım Hikmet dünyanın en büyük komünistlerinden biridir. Nazım’ın Türkiye’de sahipleri vardır. Nazım’ı sahiplerine bırakmalıyız.

2-Kimdir bu Cemal Enginyurt denilen adam? Onun yaşı kadar Sadi Somuncuoğlu’nun bu davaya hizmetleri var. Yani Sadi Somuncuoğlu, katılmak istediği bir seçim için, gidip bu Enginyurt’tan izin mi alacaktır? Herkes haddini bilmelidir. Enginyurt’un davranışları, ne Türklük gurur ve şuuruna, ne de İslam ahlak ve faziletine yakışıyor. Bu yanlışlardan sıyrılmalıyız.

3-Sizin de dikkatinizi çekmiştir. Bizim genel başkanımız bütün konuşmalarını yazılı yapıyor. Olmaz arkadaşlar. Bu usulden vaz geçilmelidir. Bizim genel başkanımız kağıtlara değil kendisine bakanların gözlerinin içine bakarak, kameralara dönerek konuşmalıdır.

Devlet Bahçeli bu sözler üzerine Yavuz Bülent Bakiler’i MYK’dan silmiş.

Bu partide kamburu olmayan, eleştiriye açık, vatandaşın gözünün içine bakarak konuşacak, ilkelere ve ülkülere bağlı adam yok mu? Onlarca var. Kongrede bunlardan birini işaret ederse ya Bahçeli!

Dileğimiz 4 Kasım 2012’de MHP’nin demokrasi sınavından başarıyla çıkarak, tek adayla yarışan diğer partilere örnek olmasıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP