Girişimcilik Destek Programının Tanıtımı

Girişimcilik Destek Programının Tanıtımı

ABONE OL
Temmuz 29, 2024 15:35
Girişimcilik Destek Programının Tanıtımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAYRAM HASAN YİĞİT

Girişimcilik Destek Programının Tanıtımı

Bir önceki “Tapan Nasıl Kalkınır?” başlıklı yazımda girişimcilikten, yani kendi işini yapma azminden bahsetmiştim. Tapan veya ülkenin kalkınması için girişimci insanlara ihtiyaç vardır. Bir işe kapağı atıp, orada yıllarını verimsiz bir şekilde geçirip emekli olmak ile, ne Tapan, ne de ülke kalkınır.

Öncelikle fikir üretmeliyiz. Fikirlerimiz projeye dönüşmeli. Projeyi uygulayıp, hayata geçirmeliyiz. Ortaya çıkan ürünü daha da geliştirip iyileştirmeliyiz. Hatta mükemmel hale getirmeliyiz.İçinizden şunu söylüyor olabilirsiniz. İyi de nereden başlamalıyız?. Ne yapmalıyız? Nasıl yapmalıyız?İşe KOSGEB’in  (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın) düzenlediği “ücretsiz” Girişimcilik Destek Programına katılarak başlanabilir. Programda neyin, nasıl yapılacağını öğrenebiliriz.Yazımın bundan sonraki kısmında KOSGEB’in düzenlediği “Girişimcilik Destek Programı” hakkında bilgi vereceğim. Bu program ile ilgili, bu yazıda bahsedilen içerikten daha fazla bilgi almak için “www.kosgeb.gov.tr” internet adresinden  “Girişimcilik Destek Programı” kısmını ziyaret ediniz.KOSGEB’in  düzenlediği Girişimcilik Destek Programının amacı; girişimciliğin desteklenmesi, yaygın hale gelmesi, başarılı, sağlıklı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasıdır.Girişimcilik Destek Programına girişimci adayları, küçük ve orta ölçekli işletmeler katılabilir. Program “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” ve “Yeni Girişimci Desteğini” kapsamaktadır.Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlenir. Eğitimin içeriği üniversiteler tarafından örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersleri ile aynıdır. Eğitimler 24 saati atölye çalışmalarından oluşan toplam 70 saat olup, genel katılıma açık ve ücretsiz eğitimlerdir.Yeni Girişimci Desteğinden aşağıdaki şartları sağlayan girişimciler yararlanabilir.Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alanKOSGEB Genç Girişimci Geliştirme Programı’nı tamamlayanKüçük Ölçekli İşletme Kurma Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı’nı tamamlayarak eğitime veya programa katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuranYeni Girişimci Desteğinin Unsurları, Oranı, Süresi ve Üst Limiti tablosu aşağıda verilmektedir.

DESTEK UNSURU   ÜST LİMİTİ (TL) DESTEK ORANI (%)
(1. ve 2 . Bölge)
DESTEK ORANI (%)
(3., 4., 5. ve 6. Bölge)
İşletme Kuruluş Desteği Geri Ödemesiz 3.000 60Kadın Girişimci
ve
Özürlü Girişimciye
%70 uygulanır.
70Kadın Girişimci
ve
Özürlü Girişimciye
%80 uygulanır.
Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği 15.000
İşletme Giderleri Desteği 12.000
Sabit Yatırım Desteği Geri Ödemeli 70.000

Programdan yararlanmak isteyen işletmelerin www.kosgeb.gov.tr adresindeki KOSGEB veri tabanına kayıt olması ve KOSGEB Hizmet Merkezi’ne iş planı ve ilgili belgeler ile birlikte başvurusu yapması gerekmektedir.Yeni girişimci adaylarına başarılar dilerim.Saygılarımla,Bayram Hasan Yiğit

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.