Dijitalleşme ve kişiselleştirme, kurumsal eğitimde yeni bir çağın kapılarını aralıyor. Yapay zeka (AI) ve veri analitiği gibi teknolojiler, çalışanların ihtiyaçlarına uygun eğitim içeriklerinin geliştirilmesine olanak tanıyor. Araştırmalara göre, globaldeki şirketlerin yüzde 80’i 2025 itibarıyla eğitim süreçlerinde dijitalleşmeye daha fazla bütçe ayırmayı planlıyor. Aynı zamanda, bireysel öğrenme ihtiyaçlarına odaklanan kişiselleştirilmiş programlar, çalışan bağlılığını ve verimliliği artırıyor.
Türkiye’de de kurumsal eğitim sektörü küresel trendlerle uyum içinde ilerliyor. Özellikle liderlik, yetenek yönetimi ve iletişim gibi alanlarda firmaların uluslararası standartlara uygun eğitim programlarına yönelmesi dikkat çekiyor. 2024 yılında Türkiye’de kurumsal eğitim pazarının büyüklüğünün 2 milyar dolar seviyesine ulaştığı tahmin ediliyor. Bu rakamın, 2025 yılında yüzde 15 büyüyerek 2,3 milyar dolara çıkması bekleniyor.
Türkiye’nin eğitim ve danışmanlık alanındaki öncü kuruluşlarından biri olan Idea House Academy, küresel ve yerel trendleri yakından takip ederek yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Şirket, birey ve kurumlara yönelik kişiselleştirilmiş eğitim programlarıyla sektörde fark yaratıyor.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Idea House Academy Kurucusu Hülya Çakıcı Hacıoğlu, şunları söyledi:
“Kurumsal eğitim, bilgi aktarımının ötesinde, çalışanların gelişimine ve şirketlerin hedeflerine ulaşmasına yönelik bir stratejik süreç haline geldi. Kişiselleştirme, bu süreçte en önemli iki unsur. 2025’e girerken, firmaların ihtiyaçlarına özel çözümler sunarak, hem yerel hem de global standartlarda katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’deki işletmelerin dünya ile rekabet edebilecek seviyeye ulaşmasına destek olmaya devam edeceğiz.”
Uzmanlara göre, 2025 yılındaki beklentiler:
Kurumsal eğitim harcamalarının yüzde 65’inin dijital çözümlere yönelmesi,
Çalışanların yüzde 75’inin kişiselleştirilmiş eğitim programlarını tercih etmesi,
Şirketlerin yüzde 85’inin bireysel ihtiyaçlara özel eğitim çözümlerine bütçe ayırması bekleniyor.