İşletmelerin genelde ekonomik sıkıntıya düşmeleri halinde maliyetlerini düşürme adımı attıklarını belirten DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, “Bu firmaları ikiye ayırabiliriz. Hiç yazılım kullanmayan bir işletme zorlu ekonomik dönemlerde maliyetlerini düşürmek için yazılım tercih ederken, diğer taraftan bir yazılım kullanan işletme de maliyetlerini düşürmek için yazılım değiştirme kararı alabiliyor. İş süreçlerini daha verimli ve daha az maliyetli yönetebileceklerini işletmelere anlattığımız zaman, içerisinde bulundukları ekonomik ortamdan en az etkilenecekleri çözümün yazılım olduğunu görüyorlar. Böylece müşterilerimiz ekonomik ortamlardan yara almadan yoluna devam edebiliyor ve büyümelerini sürdürebiliyor.” dedi.
Türkiye’de KOBİ’lerin finansal okur yazarlığının yüksek olduğunu da sözlerine ekleyen Onay, “Bunun nedeni de geçmişte yaşanılan tecrübeler. Her beş yılda bir karşılaşılan ekonomik krizler KOBİ’leri ekonomist gibi düşünmeye itiyor. Dolayısıyla işletmelerinin finansal geleceği için tercihlerini bulut yazılımlardan yana kullanıyorlar. Önümüzdeki dönem geleneksel lokal yazılımlar üreten şirketler için zor olmaya devam edecek. Eski teknolojileri kullanan şirketler tercih nedeni olmaktan çıkacak. Türkiye’de bulut ERP’nin 20 yıllık öncüsü olarak kendimizi her zaman geliştirmeye ve en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
DİA Yazılım AŞ: 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kuruldu. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak sürekli Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ’lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini artırmaktadır.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.