Çukurova Belediyesi’ne Sorular Sorular Sorular ???

Çukurova Belediyesi’ne Sorular Sorular Sorular ???

ABONE OL
Ağustos 2, 2024 14:01
Çukurova Belediyesi’ne Sorular Sorular Sorular ???
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazetemize ulaşan isimsiz mektubu sizlere direkt aktarıyoruz:

Çukurova Belediyesinde gayri resmi olarak İmar müdürlüğünde onaylı ruhsat projelerini incelemek -üzere görevlendirilmiş Emin Palalı kim ?

Devlet kurumunda yer alan projeleri inceletmek üzere müfettiş yerine neden şehir dışından bu isim getirtildi?

Daha önce Bodrum Belediye Başkan aday adayı olan Emin Pala hangi yapı denetim firmasının resmi ya da gayri resmi ortağıdır ve bu yapı denetim firmasının projelerde usulsüzlük sebebi ile açılmış kaç davası vardır, kaç kez kapama cezası almıştır?

Mevcut İmar Müdürü Ayşem Nevruz Boyraz, Emin Palalı’yı imar danışmanı olarak personele lanse etmiş bulunup, Emin Palalı devlet memuru mühendis ve mimarlara gayri resmi emirler vermektedir. Bu durum devlet makamını peşkeş çekmektir ve suçtur. Emin Palalı hali hazırda Av.Erkin Doygun ile birlikte eski belediye başkan yardımcısı Ali Arslanlıoğlu’nun odasını kullanmaktadır.

Çukurova Belediyesi’nde resmi hiçbir görev ve sorumluluğu bulunmayan kaç kişiye hususi oda tahsis edilmiştir?

Çukurova Belediyesinde rüşvet almaktan yargılanan eski imardan sorumlu başkan yardımcısı Ali Aslanlıoğlu’ nun odası spekülasyonlara sebep olmamak için apar topar avukatlığından çekildiği ve sık sık görüştükleri iddia edilen Av. Ali Erkin Doygun’ a tahsis edildi.

Erkin Doygun Çukurova’da projeleri olan ve imar kirliliğine yol açmakla suçlanan kaç müteahhidin daha avukatıydı?

Bu müteahhitlerle olan iş ilişkisi yalnızca avukat müvekkil ilişkisi miydi?

Türkiye’de hangi ilçe belediyesinde, meclis üyesine başkan yardımcısı odası tahsis edilmiştir?

Sayın Erkin Doygun’ a imar müdürlüğü personelleri neden başkanım diye hitap etmektedir?

Hali hazırda iki adet görevi kötüye kullanma davasında görevi kötüye kullandığı hükmedilen ve eski imardan sorumlu Ali Aslanlıoğlu ile birlikte usulsüz yapı denetim ataması yapmaktan davası devam eden İmar Müdürü Ayşem Nevruz Boyraz hangi saikle hiçbir sorumluluğu ve imza yetkisi olmayan Av. Erkin Doygun’ dan emir almaya gönüllüdür, kendisiyle toplantılar düzenlemekte ve kendisine başkanım diye hitap etmektedir?

Aralarında bir anlaşmamı söz konusudur?

Usulsüz yapı denetim ataması yaptığı iddia edilen imar müdürünün atamasını yaptığı firmalar arasında, imar müdürü A.N.B ’nin eşi T.B ‘nin de firması da yer almaktadır. Hiçbir şeyden haberi yokmuş gibi davranan Ayşem Nevruz Boyraz bu yapı denetim atamalarını rüyasında mı yapmıştır?

Erkin Doygun ve imar müdürü Ayşem Hanım’ ın arasındaki sıkı bağın sebebi nedir?

Erkin Doygun, Ayşem Nevruz Boyraz’ın da avukatlığını yapmıştır. Erkin Doygun hiçbir resmi görev ve sorumluluğu bulunmadığı halde ne  sebeple Çukurova Belediyesi İmar Müdürü ve müdürlüğün birkaç personeli ile toplantılar düzenlemektedir?

Müteahhitler İmar ile alakalı tüm konularda hangi sebeple Erkin Bey’le görüşmek zorunda bırakılmıştır?

Çukurova Belediyesi’nde görevi kötüye kullanma suçu işleniyor. İmar Kanunu

Madde 22 _ ‘’ Yapı ruhsatiyesi almak için belediye, valilik (….)[20] bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat edilir. Dilekçeye sadece tapu (istisnai hallerde tapu senedi yerine geçecek belge), mimari proje, statik proje, elektrik ve tesisat projeleri, resim ve hesapları, röperli veya yoksa, ebatlı kroki eklenmesi gereklidir.

Belediyeler veya valiliklerce (….)[21] ruhsat ve ekleri incelenerek eksik ve yanlış bulunmuyorsa müracaat tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde yapı ruhsatiyesi verilir.

Eksik veya yanlış olduğu takdirde; müracaat tarihinden itibaren onbeş gün içinde müracaatçıya ilgili bütün eksik ve yanlışları yazı ile bildirilir. Eksik ve yanlışlar giderildikten sonra yapılacak müracaattan itibaren en geç onbeş gün içinde yapı ruhsatiyesi verilir.’’

Yukarıda belirtilen hüküm kapsamında belediyelere yapılan ruhsat müracaatını takip eden 15 gün içerisinde başvuru sahibine eksiklikler bildirilir eksikliklerin tamamlanmasının ardından sonraki 15 gün içerisinde ruhsat işlemleri tamamlanır. Kanun açık ve nettir. Ancak imar müdürlüğü görevini ihmal etmektedir. Çukurova Belediyesi İmar müdürlüğüne kayıttan geçirilerek verilen yeni yapı ruhsat başvurusu dilekçelerinin tarihleri incelenirse açıkça görevi kötüye kullanma suçu oluştuğu görülecektir. Buna ek olarak 2023 verilerine göre 374.205 kişinin yaşadığı deprem sebebi ile konut açığının oluştuğu ve müteahhitlerin projelerine başlayabilmek için gün saydığı Çukurova İlçesinin belediyesinde yeterli sayıda mimar olmasına rağmen Proje Kontrol şubede neden yalnızca iki mimar çalıştırılmaktadır? Bu mimarlardan birisi memur (görevi kötüye kullanma davasında görevi kötüye kullanma hükmü açıklanmıştır) birisi ise taşerondur. Bu kadar memur mimarın çalıştığı belediyede taşeron çalışanın imza atmaya yetkisi bulunmadığı halde neden tüm projeler taşeron çalışanın kontrolüne bırakılmıştır neden yalnızca bu hanımefendiye ruhsatlar imzalatılmaktadır? Hangi ilçe belediyesinde hiçbir sebep belirtmeksizin proje revizyonları ve yeni başvuruların incelenmesi için haftanın bir günü ve bir saati belirlenmiş ve bu saatler bilgi amaçlı duvara asılmıştır? Zaten ruhsat projesine imza atabilecek yalnızca bir taşeron çalışan görevlendirilmesine rağmen haftanın birkaç saati çalışılacağı beyan ediliyorsa, geriye kalan zamanlarda devletten maaş alan görevliler tasarruf tedbirlerinin alındığı şu dönemde ne yapmaktadır? Bu paragraf ayrıca bir suç duyurusudur.

Av. Eren Eylem Dönmezler Dudu İmar A.Ş ‘nin avukatı olarak görünmekte iken, belediye başkan yardımcısı Mustafa Selek’in odası kendisine tahsis edilmiştir. Personellerle hiçbir yetkisi olmadığı halde neyin toplantısını düzenlemekte ve göreve iade edilen personellerin yerlerini hangi yetki ve sorumlulukla belirlemektedir?

Bu sorular seçilen belediye başkanının açıklama yapması için yine halkın sorduğu sorulardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP