" />

Saimbeyli’de “Milli Koro” Uyumu: Her Şey Memleket Sevdası İçin

Saimbeyli’de “Milli Koro” Uyumu: Her Şey Memleket Sevdası İçin

ABONE OL
Nisan 11, 2026 16:21
Saimbeyli’de “Milli Koro” Uyumu: Her Şey Memleket Sevdası İçin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSMAİL KÜÇÜKÖZEN
KozanBilgi.Net Haber Müdürü

Saimbeyli’de “Milli Koro” Uyumu: Her Şey Memleket Sevdası İçin

10 Nisan 2026 tarihinde gerçekleşen Saimbeyli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısına, Meclis Üyeleri Necati Samsa ve Vedat Özder’in nazik davetleri üzerine katıldım. Oturumu izlerken sadece kararların alınışına değil, aslında bir ilçenin nasıl “tek yürek” olduğuna şahitlik ettim.

Aslında Saimbeyli halkı ve bizler için çok özel bir müjdemiz var; ancak bu müjdeyi, mayıs ayında, vatan ve bayrak aşkıyla yüreği çarpan o güzel insanlara saklıyorum.

Siyasette Örnek Tablo: “Muhalefet Seçimde, Hizmet Her Zaman”

Meclis salonunda 11 üye ve Belediye Başkanı Mahmut Dal ile birlikte toplam 12 kişilik bir irade var. Gündemdeki 9 madde görüşülürken dikkatimi çeken en güzel şey, her kararın oy birliğiyle ve neşeyle alınması oldu.

Bir dostuma, “Burada muhalefet nerede?” diye sorduğumda aldığım cevap, Türkiye’deki pek çok yerel yönetime ders olacak nitelikteydi:

“İsmail ağabey, bizim buralarda muhalefet seçim zamanı yapılır. Meclis çatısı altında Saimbeyli halkının menfaati ve gelişimi söz konusu olduğunda hepimiz bir ‘milli koro’ gibi el kaldırır, sevinç yumağı oluruz.”

Başka ilçelerde, sırf muhalefet olsun diye hizmetin önünü tıkayanları gördükçe, Saimbeyli Meclisi’ndeki bu dengeyi kuran Bağımsız Belediye Başkanı Mahmut Dal’ı ve tüm üyeleri ayakta alkışlamak gerekiyor.

İstihdam Müjdesi ve Hizmet Aşkı

Başkan Mahmut Dal, toplantıda devam eden projeler hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Özellikle Feke-Saimbeyli arasındaki 28 kilometrelik yol ve tünel projesi bölge için hayati önem taşıyor. Başkan’ın, şantiyede çalışacak işçilerin tamamının bölge halkından olması yönünde firma yetkilileriyle vardığı mutabakat, meclis üyeleri arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. Bu, sadece bir yol projesi değil, aynı zamanda bir istihdam kapısıdır.

Devletin Şefkatli Yüzü: Kaymakam Emre Aydın

Saimbeyli sadece yerel yönetimde değil, mülki idarede de çok şanslı. Kaymakamımız Sayın Emre Aydın beyefendi; devlet terbiyesini aile terbiyesiyle harmanlamış, “asıl azmaz, bal kokmaz” dedirten bir şahsiyet.

Gerek Naltaş mahallesindeki yangında sabah namazı vaktinde olay yerinde olması, gerekse Çatak mahallesindeki bir cenazede protokolü bir kenara bırakıp tabuta omuz vermesi, vatandaşla birlikte saf tutması unutulacak sahneler değil. Biz bu topraklarda, vatandaşın arasından selam vermeden geçip giden yöneticiler de gördük. Ancak Emre Bey, vatandaşla ağlayan, vatandaşla gülen gerçek bir devlet adamı profili çiziyor.

Sonuç Olarak…

Vatandaşın derdiyle dertlenen, sevinciyle neşelenen yöneticilere olan ihtiyacımız aşikâr. Şükürler olsun ki Saimbeyli’de bu ruh mevcut.

Şehrül-emin Mahmut Dal ve Kaymakam Emre Aydın’a yürüdükleri bu yolda başarılar diliyorum. Sevgiyi ve takdiri sonuna kadar hak edenlere en kemali duygularımla selam olsun.

www.kozanbilgi.net internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotografların her türlü telif hakkı KozanBilgi.Net'e aittir. İçerikleri kaynak göstererek alabilirsiniz.



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.