2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlayacak olması nedeniyle Adana il genelinde alınacak tedbirler, Adana Valisi Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirilen kapsamlı toplantıda gözden geçirildi.
Makam Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Seyhan Kaymakamı Ekrem İnci, İl Emniyet Müdür Vekili Osman Karip, İl Jandarma Komutanı Nejdet Karaca, Seyhan Belediye Başkan Vekili Hasibe Akkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ile diğer ilgililer katıldı.
Okulların açılmasıyla birlikte alınacak tedbirlerin ve yapılacak çalışmaların detaylıca değerlendirildiği toplantıda; devam eden altyapı çalışmalarının hızlandırılması, okulların açıldığı ilk hafta tüm ekiplerin sahada aktif görev başında olması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca okul güzergâhlarının asayiş ve trafik yönünden sıkı bir şekilde denetlenmesi, ilgili kurumların tüm hazırlıklarını eksiksiz tamamlaması ve planlamalarda hiçbir aksaklığa mahal verilmemesi konusunda atılacak adımlar istişare edildi.
Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Adana Valisi Mustafa Yavuz, ilimizde kamu düzeni ve güvenliği ile trafik düzeninin sağlanması amacıyla yerel yönetimler, yatırımcı kuruluşlar ve kolluk kuvvetleri tarafından alınması gereken tedbirlerin eksiksiz şekilde uygulanmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekti.
Devam eden altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının hızlandırılarak bir an önce tamamlanması ve vatandaşların kullanımına sunulması gerektiğini vurgulayan Vali Mustafa Yavuz, şu ifadeleri kullandı:
“2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı’nın güvenli ve huzurlu bir şekilde başlaması için gerekli çalışmaların titizlikle yürütülmesi büyük önem arz etmektedir. Yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
Gerekli kurumlar arası koordinasyon planlamalarının yapılmasının ardından toplantı sona erdi.
1
Kozan’ın Değerli İş İnsanlarından Eyüp Göçer’i Kaybettik
2
Başkan Tanburoğlu: “Cumhuriyet Halk Partisi korkmaz, sinmez, geri çekilmez!”
3
CHP de değişimin ayak sesleri
4
Adana sel oldu, Zeydan Karalar’a sahip çıkmak için Uğur Mumcu Meydanı’na aktı
5
Zeydan Karalar için Silivriye’de noktalanacak Özgürlük Yürüyüşü başladı…