" />

Bakanlık 37 can kaybından sonra uyandı: Okullarda şiddet ancak “sıfır noktası” geçilince mi gündem oldu?
  • KozanBilgi.Net
  • Gündem
  • Bakanlık 37 can kaybından sonra uyandı: Okullarda şiddet ancak “sıfır noktası” geçilince mi gündem oldu?

Bakanlık 37 can kaybından sonra uyandı: Okullarda şiddet ancak “sıfır noktası” geçilince mi gündem oldu?

ABONE OL
Nisan 22, 2026 12:48
Bakanlık 37 can kaybından sonra uyandı: Okullarda şiddet ancak “sıfır noktası” geçilince mi gündem oldu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in görev süresi boyunca okullar adeta birer çatışma alanına döndü. 46 ayrı şiddet vakasında 37 fidanın (öğrenci ve öğretmen) hayattan koparılmasının ardından Bakanlık nihayet “güçlü tedbir” açıklaması yaptı. Kamuoyunda ise tek bir soru var: Bu tedbirlerin alınması için onlarca canın yitip gitmesi mi beklendi?

Şiddet Dalga Dalga Geldi, Bakanlık İzledi

Okullarda yaşanan güvenlik zafiyeti uzun süredir eğitim sendikaları ve veliler tarafından dile getirilmesine rağmen, Bakanlık bugüne dek somut bir barikat kuramadı. 37 can kaybıyla sonuçlanan ağır bilançonun ardından gelen “güçlü tedbir” vaadi, eğitim camiasında “Gecikmiş bir itiraf ve geç kalmış bir hamle” olarak yorumlandı.

Sayılarla İhmalin Portresi

Bakan Tekin’in paylaştığı veriler, okulların ne denli korumasız bırakıldığını gözler önüne seriyor:

  • 46 Ağır Vaka: Okulların kontrol edilebilir alanlar olmaktan çıktığının kanıtı.

  • 37 Ölüm: Bir eğitim dönemine sığan, telafisi olmayan devasa bir acı.

  • Geç Kalan Önlemler: Silahların okullara girmesi, öğretmenlerin can güvenliğinin kalmaması ve öğrencilerin sıralarda hedef olması.

“Güçlü Tedbir” mi, “Günü Kurtarma” mı?

Bakan Tekin’in açıkladığı “güçlü tedbir” paketinin içeriği, yaşanan trajedilerin büyüklüğü karşısında ne kadar etkili olacağı konusunda soru işaretleri yaratıyor. Yıllardır öğretmenlere yönelik şiddeti engelleyecek kapsamlı bir yasayı meclisten geçirmeyen, okul girişlerindeki güvenlik personeli eksikliğini bütçe yetersizliğine bağlayan yönetimin, bu kez nasıl bir mucize yaratacağı merak konusu.

Tepkiler Çığ Gibi: “Sorumlular Sadece Saldırganlar mı?”

Eğitim sendikaları, okullardaki şiddetin sadece bir asayiş sorunu değil, eğitim sistemindeki otorite kaybının ve değersizleştirme politikalarının bir sonucu olduğunu savunuyor. 37 kişinin hayatını kaybettiği bir tabloda, sadece “tedbir alacağız” demenin yetersiz kaldığını vurgulayan uzmanlar, caydırıcı politikaların çok daha önceden hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

www.kozanbilgi.net internet sitesinde yayınlanan yazı, haber ve fotografların her türlü telif hakkı KozanBilgi.Net'e aittir. İçerikleri kaynak göstererek alabilirsiniz.



Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.