TBMM’de “Hayalet Vekil” Gerginliği: Celal Adan’dan Sert Tepki!

TBMM’de “Hayalet Vekil” Gerginliği: Celal Adan’dan Sert Tepki!

ABONE OL
Ocak 22, 2026 07:35
TBMM’de “Hayalet Vekil” Gerginliği: Celal Adan’dan Sert Tepki!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Genel Kurulu’nda en düşük emekli aylığını artıran kanun teklifi görüşülürken tansiyon yükseldi. Salonda bulunmayan bir AKP milletvekili adına yoklama pusulası verilmesi, Meclis Başkanvekili Celal Adan’ı küplere bindirdi. Adan, yaşanan durumu “ahlaksızlık” olarak nitelendirdi.

Yoklama Sırasında “Pusula” Krizi

En düşük emekli maaşına ilişkin düzenlemenin 7. maddesi görüşülmeden önce CHP, yoklama yapılmasını talep etti. Yoklama işlemi sırasında, Genel Kurul salonunda fiziksel olarak bulunmadığı halde bir AKP milletvekili adına pusula gönderildiği ortaya çıktı.

Bu durumun fark edilmesi üzerine muhalefet sıralarından tepkiler yükseldi. CHP ve İYİ Parti milletvekilleri kürsüye doğru yürüyerek protestoda bulundu. Yaşanan arbede ve tartışmalar nedeniyle TBMM Başkanvekili Celal Adan, oturuma 10 dakika ara verdi.

Celal Adan: “Bunu Yapan Ahlaksızdır”

Aranın ardından kürsüye dönen Celal Adan, yapılan usulsüzlüğe sert sözlerle yüklendi. Adan, Meclis’in saygınlığına gölge düşürüldüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bugün benim yönettiğim bu oturumda ciddi bir saygısızlık ve terbiyesizlik yapılmıştır. Burada olmadığı halde o kağıdı gönderen ahlaksızdır, kim getirdiyse ahlaksızdır! Bu saygısızlık TBMM’ye yakışmıyor.”

CHP’li Murat Emir: “AKP Suçüstü Yakalandı”

Olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, iktidar partisine yüklendi. Emir, yaşananları “sahtekarlık” olarak yorumlayarak şunları söyledi:

“AKP’liler, emeklinin lokmasına göz dikmek için Meclis’te hayalet vekil ile sahtekarlık yaparken suçüstü yakalandı! Olmayan vekilin pusulasıyla emekliyi açlığa mahkum etmeye yeltendiler.”

Emekli Zammı Düzenlemesi Kabul Edildi

Tartışmaların ve verilen aranın ardından Genel Kurul çalışmalarına geri dönüldü. Yoğun geçen görüşmelerin sonunda, en düşük emekli aylığını artıran madde de dahil olmak üzere kanun teklifinin maddeleri kabul edilerek yasalaşma sürecinde önemli bir aşama geçildi.

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır!

KozanBilgi.Net’te yer alan Yüz Binin üzerinde haber, yazı ve fotoğraflar emeğin ve yerel gazeteciliğin bir ürünüdür.
Ticari amaç olmamak üzere içeriklerimizi KozanBilgi.Net’i kaynak göstererek ve aktif bağlantı vererek sevdiklerinizle veya sitenizde gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz.


Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.