Türkiye EURO 2024’te çeyrek finale yükseldi Almanlar, yapay zeka ve Avrupa titredi
  • KozanBilgi.Net
  • Gündem
  • Türkiye EURO 2024’te çeyrek finale yükseldi Almanlar, yapay zeka ve Avrupa titredi

Türkiye EURO 2024’te çeyrek finale yükseldi Almanlar, yapay zeka ve Avrupa titredi

ABONE OL
Temmuz 3, 2024 10:28
Türkiye EURO 2024’te çeyrek finale yükseldi Almanlar, yapay zeka ve Avrupa titredi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ali Gülen, DHA

EURO 2024 Son 16 Turu’nda Avusturya’yı mağlup ederek çeyrek finale yükselen Türkiye A Milli Futbol Takımı, yapay zekayı, Avusturya’yı mutlak favori gösteren Almanlar’ı, Türkiye’yi hiç saymayan Stefan Schweinsteiger’i ve maç öncesi ‘Yabancılar dışarı’ diye bağırın ırkçıları da yendi.

Bizim çocuklar başardı ve Avrupa’da tüm tahminleri alt üst etti. Yapay zekanın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) şampiyonluk için yüzde 10’la en az şans verdiği ülke olan Türkiye, en büyük şampiyonluk adayları arasında gösterilen Avusturya’yı devirince tüm dengeler değişti.

Türkiye’nin zaferi manşetlere çıktı. Alman Bild Gazetesi, kaleci Mert’in son dakika kurtarışına değindi. İsviçre’nin Blick gazetesi, “Merih Demiral, Avusturyalılar’ı ağlattı“ manşeti attı. Avusturya gazeteleri, “Türkiye bizi kupa dışına itti“ ifadelerini kullandı.

Almanya’nın ikinci takımı gibi olan ve bünyesinde Bundesliga’dan 12 oyuncu bulunan Avusturya, Alman futbol otoriteleri tarafından, İspanya’dan sonra ikinci en büyük şampiyonluk adayıydı. Almanya’nın efsane futbolcularından Bastian Schweinsteiger, “Avusturya mutlak favori. Türkiye karşısında kazanamazsa gerçekten mucize olur, buna çok şaşırırım“ demişti.

YAPAY ZEKA’YI YENDİ

Yapay zekanın tahminlerini alt üst etti ve son sekize kalarak şampiyonluk şansını artırdı. Yapay zeka, Türkiye’nin gruplardan bile çıkma ihtimalini zor görmüş ve çeyrek finale çıkamamama ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmişti. Şampiyonluk şansını ise en az Türkiye’ye vermişti.

AVRUPA’DA YANKI UYANDIRDI

Müsabakanın bitiş düdüğüyle beraber dış basında kaleci Mert Günok ve iki golün altına imzasını atan Merih Demiral manşetleri süsledi.

Milli zaferin dış basındaki yankıları şu ifadelerle dile getirildi:

İngiltere merkezli yayın organı BBC, Mert Günok’un son dakikadaki kurtarışıyla ilgili olarak, “Bu, Avrupa Şampiyonası tarihinin en iyi kurtarışlarından biri miydi?” dedi. The Guardian ise, “Demiral’in iki golü Türkiye’yi çeyrek finale taşıdı” ifadelerini kullandı. İngiliz Sky Sports sitesinin haberinde, “Merih Demiral’ın golleri ve Mert Günok’un son dakikalardaki harika kurtarışı Türkiye’yi çeyrek finale taşıdı” denildi.

İtalyan yayın organı La gazzetta dello Sport da “Demiral abarttı: Avusturya’ya karşı iki gol, Montella’nın Türkiye’si çeyrek finalde” manşetini attı.

İspanyolların ünlü Marca gazetesi de “Demiral, Türkiye’nin şampiyon olmasını sağlayacak iki gol attı” dedi. ESPN ise Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından 20’nci yüzyılın en iyi ikinci kalecisi olarak seçilen İngiliz file bekçisi Gordon Banks’e atıfta bulunarak, “Türkiye’nin ‘Gordon Banks’ kurtarışı Avusturya’yı şaşkına çevirdi” paylaşımını yaptı.

Hollanda gazetesi De Telegraaf yaptığı haberde, “Milli marşlar henüz bitmemişti ki top ağlarla buluştu. Merih Demiral sadece bir dakika içinde Avusturya savunmasının yaptığı bir hatadan yararlandı” dedi.

Fransız gazetesi Le Monde de “Red Bull Arena’nın havasında dolaşan intikam (Avusturya 6-1 kazanmıştı) kokusu çok hızlı bir şekilde Avusturyalıların burunlarına ulaştı. Merih Demiral, ceza sahasındaki karambolden yararlandı” görüşlerini paylaştı.

ALMANLAR TERS KÖŞE

Alman futbol otoriteleri ve basını, Türkiye karşısında Avusturya’yı mutlak favori gösteriyordu. Hatta en büyük şampiyonluk şansını İspanya’ya, ikinci olarak Avusturya’ya, ardından Fransa ve Almanya’ya veriyordu. Türkiye’ye ise 16 takım arasından 13. sıra layık görülmüştü. Türkiye, şimdiden ilk sekize girdi bile ve Alman otoriteler de şaşırıp kaldı.

IRKÇILARA DERS VERDİ

Maçtan önce Leipzig kenti Türk şehrine dönmüştü. On binlerce Türk iki kilometreyi aşan yürüyüş gerçekleştirdi. Her yer kırmızı beyaza büründü. Avusturyalı bazı taraftarların, “Auslaender Raus- Yabancılar dışarı“ diye ırkçı sloganlar attıkları görüldü. Bu görüntüler, SRF televizyonu tarafından yayınlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP