1860’lardan günümüze Türk Atçılığı Türkiye’de ilk at yarışlarının İzmir’de gerçekleştiği, 1863 yılında İstanbul Kağıthane’de düzenlenen at yarışlarının Cuma ve Cumartesi günleri yapıldığı bilinen ilk veriler arasında yer alıyor.
1885 yılında İzmir’e yerleşmiş bulunan İngiliz Mr.Patterson, arkadaşları ile birlikte (Smyrna Races Club) İzmir Yarış Kulübü’nü kurar. Bu kulüp, İzmir at yarışlarını düzenler.1894 yılında Manisa’da Vali Abdururahman Paya, 1901 yılında Samsun’da Mutasarrıfı Hamdi Simavi Bey at yarışları düzenlediler. bonus veren siteler
1909 yılında Osmanlı Jokey Kulübü “Jockey Club Ottoman” adıyla kuruldu. Osmanlı Jokey Kulübü’nün, Padişahın himayesinde hipodromdaki at yarışlarını yönetmek ve safkan Osmanlı “yani İngiliz” ve safkan arap atı yetiştirmek amacını taşıdığı belirtildi.1912 yılında Islah-ı Feres Cemiyeti Veliefendi yarışlarını düzenledi.1920 yılında bir İngiliz şirketi Veliefendi’de yarışlar düzenlemeye başladı. Bu yarışlar 1922 yılına kadar sürdü.Bu arada, 1920 yılında TBMM Başkanı Mustafa Kemal Paşa himayesinde Ankara’da yarışlar düzenlendi.1923 yılında İstanbul at yarışları yeniden canlanıyor. 1924 yılında Akif Akson Büyükdere Yarışları, 1925 ve 1926 yılında Sipahi Ocağı Veliefendi Yarışları yapıldı.
1926 yılında ayrıca, İzmir’de Muhasebe-i Hususiye şimdiki Şirinyer Hipodromu’nun olduğu yerde yarışlar düzenledi.
3 Haziran 1927 yılında Yüksek Yarış ve Islah Encümeni Devri, Gazi Mustafa Kemal Paşa himayelerinde Ankara Tayyare Meydanı’nda, İstanbul ve İzmir’de at yarışları düzenledi. Ayrıca, Adana, Konya, Erzurum, Samsun ve Sivas illerine de koşular tahsis edildi.10 Haziran 1927 tarihinde Ankara’da Gazi Mustafa Kemal’in de katılımıyla safkan İngiliz at ve kısraklarının katılabileceği Gazi Koşusu düzenlendi.1931 yılında safkan İngiliz atı ithali hareketlendi. İlk defa 1931 yılında 2 yaşlı yerli İngiliz tayları piste çıktılar. 1932 yılında ise Gazi Koşusu yerli safkan İngilizlere ayrıldı.1934 yılında Atatürk’ün Ankara hipodromunun yapılması emri üzerine, 1936 yılında Ankara Şehir Hipodromu açıldı.1938 yılında İlk defa 2 yaşlı İngiliz taylarına klasik, vadeli bir koşu ayrıldı. Bu koşunun adı “Çaldıran Koşusu” olarak belirlendi.
1939 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası Koşusu kondu. Üç ve Yukarı yaşlı İngilizlere ait bu yarış, ilk kupalı koşu oldu. 1939 yılında Karacabey Harası, İngiliz yetiştiriciliği bakımından büyük bir hamle yaptı.1943 yılında Yarış Atları Yetiştiricileri ve Sahipleri Cemiyeti kuruldu. Dernek, 1953 yılına kadar yarışların organizasyonunu üstlendi.31 Temmuz 1949 yılında Veliefendi hipodromu yandı. Yarışlar Eylül ayına kadar yasaklandı. 1950 yılında yarışçılık camiası büyük bir arayış içine girerek, Jokey Kulübü’nün kurulması için girişim başlattı.2 Kasım 1950 yılında, Fevzi Lütfi Karaosmanoğlu, Gnl. Saim Önhon, Prens Halim Sait, Nijat Evliyazade ve Sait Akson tarafından Jokey Kulübü kuruldu. Kuruluş amacı şöyle belirtiliyordu : ” Türkiye’de at yarışlarını milletlerarası nizam, usul ve gelenekler dairesinde tertip ve idare etmek, yarışçılık ve yetiştiriciliğimizin gelişip ilerlemesini sağlayacak tedbirleri almak, bu yolda her türlü teşebbüs ve faaliyette bulunmak. ”
1953 yılında Jokey Kulübü “Türkiye Jokey Kulübü” adını aldı. Ve de Dernek olarak kabul edilmesi sonrasında da yarışlar artık Kulüp tarafından düzenlenmeye başladı.
Bu tarihten itibaren, yarışlar Kulüp’ün organizasyonunda, tek elden ve sistemli yönetim ile bugünlere kadar geldi.Bugün ise son derece sistemli ve başarılı bir yönetim mevcuttur. Artık atçılığımız, yetiştiriciliğimiz ve yarışçılığımız örnek gösterilir düzeydedir.