Kırmızı örümcek, derisinin üstünde değişik biçimlerde ve büyüklükte dikenler ve tüyler bulunan zararlı canlılardır. Boyutları gözle zor görülebilecek kadar küçüktür. Sekiz bacaklıdır ve şekil olarak yumurta yada armuta benzemektedir.Kırmızı örümcekler, kış aylarını ağaçların kabukları içinde geçirirler. Mart ayı sonlarına doğru nisan ayı başı gibi dışarı çıkarlar.
Taze dal ve yapraklar üzerine yoğunlaşırlar. Genellikle şeftali, kayısı, vişne, kiraz, elma, armut ve bunun gibi ağaçlara zarar verirler. Bitkilerin öz suyunu emerek ve hayatlarına devam ederler. Yaprakların damarlarındaki öz suyu emdikleri için önce yapraklarda beyaz lekeler oluşur daha sonra bu lekeler koyu renge dönüşür. Son olarak bitkilerin yaprakları sararmaya başlar. Yaprakta, damarlar boyunca renk bozulması gözlemlenir. En sonunda yapraklar bitkiyi besleyemez hale gelir, işlevini yitirir ve kurur. Dolayısıyla ağaçtaki ürünlerde önemli derecede kayıplara neden olurlar.
5 çeşit kırmızı örümcek türü vardır:
Kırmızı örümceklere karşı mücadele kış aylarında önerilmemektedir. Kimyasal ilaçlama zamanının doğru bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. İlaçlama yapılacak ağaçların her yaprağı başına ortalama 3 ya da 5 adet kırmızı örümcek bulunması durumunda ilaçlama yapılmalıdır. Yere dökülen yapraklar bahçeden uzaklaştırılmalıdır. Ağaçlardan dökülen kurtlu meyveler imha edilmelidir. Ağaçların bakımları düzenli olarak yapılmalı ve ağaçlar sağlıklı bulundurulmalıdır.