Göz Kapağı Gençleştirmesi: Plexr İle Ameliyatsız Estetik Çözüm

Göz Kapağı Gençleştirmesi: Plexr İle Ameliyatsız Estetik Çözüm

 Plazma Teknolojisi Plexr ile AMELİYATSIZ GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ       

ABONE OL
Haziran 5, 2024 08:21
Göz Kapağı Gençleştirmesi: Plexr İle Ameliyatsız Estetik Çözüm
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göz çevresi estetiğini doğrudan etkileyen doku sarkmaları ve kırışıklıkların plazma enerjisiyle ameliyatsız tedavisi Plexr Plus Plazma ile artık mümkün. Plazma teknolojisinin kullanıldığı Plexr cihazıyla buharlaştıran cilt, herhangi bir cerrahi müdahale olmaksızın, kısa sürede sıkılaşır ve pürüzsüz bir hal alır. Bu sıkılaşma sayesinde kalkan göz kapakları yüzde belirgin bir değişim yaratarak daha genç ve canlı bir görünüme kavuşulmasını sağlar. Özel Çağın Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Borazan KozanBilgi.Net okurlarına Plexr teknolojisi hakkında bilgi verdi.

Estetik ve kozmetik uygulamalar söz konusu olduğunda cerrahi yöntemlerin yanı sıra ameliyatsız estetik yöntemlerinin popülaritesi de her geçen gün artmaktadır. Temelinde plazma enerjisinin kullanıldığı Plexr cihazı ile yapılan ameliyatsız estetik uygulamalar ise son dönemde dünyada ve ülkemizde sıkça tercih edilmektedir.

Özel Çağın Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Borazan

‘’ Plazma Teknolojisi’’ olarak da adlandırılan bu yeni nesil tedavi yöntemi özellikle alt ve üst göz kapaklarında oluşan hafif-orta düzeydeki sarkma ve kırışıklıklarda estetik ve kozmetik açıdan yüz güldürücü sonuçlar verir. Bu yöntemle göz çevresinde daha düzgün, pürüzsüz ve yenilenmiş bir cilt elde edilir. Plexr’ın bu başarısının yanı sıra tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise konfordur. Zira ileri derece göz kapağı sarkmaları olan ancak ameliyat korkusu, anestezi almaktan çekinme gibi nedenlerden dolayı ameliyat olmak istemeyen hastalarda cerrahi müdahaleye alternatif tedavi olarak Plexr kullanılabilmektedir.

Günümüzde plazma teknolojisi sanayi (TV, aydınlatma vb) nükleer enerji üretimi ve daha birçok alanın yanı sıra tıp ve aşağıda listelendiği üzere estetikte de kullanılmaktadır.

v  Alt ve üst göz kapağı sarkmaları ve kırışıklıkları (en sık)

v  Kazayağı çizgileri

v  Göz kapaklarındaki beyaz ve sarı lekeler

v  Akne ve yara izi

v  Dudak üzeri sigara çizgileri (barkot çizgileri)

v  Et benleri (kanser riski taşımayanlar)

v  Siğiller

v  Bazı dövmeler, çil ve lekelerin silinmesi gibi çok çeşitli tedaviler ameliyatsız bir şekilde Plexr ile yapılabilmektedir.

Plexr cihazıyla göz çevresine plazma uygulaması

Plazma teknolojisinin kullandığı Plexr cihazının kullanımından önce göz kapağı yüzeyi anestezik krem ile uyuşturulur.

Cihazın uç kısmı, cilt yüzeyinde belirli bir mesafeye yaklaştırıldığında çok yüksek sıcaklıkta elektriksel bir ark üretir ve bu etkiyle o alandaki atmosferik gazları iyonize ederek plazma enerjisini ortaya çıkarır. Oluşan plazma enerjisi cilt dokusunu buharlaştırır; böylelikle yaşlanan hücrelerin yenilenme sürecini başlatarak doku sıkılaşmasını sağlar ve daha pürüzsüz bir cilt elde edilir. Uygulama esnasında ortaya çıkan plazma enerjisi sadece cihazın gördüğü milimetrik alandaki ciltte etki gösterir ve çevre dokular zarar görmez. Bu da enfeksiyon riskini düşürür ve iyileşme hızını artırır.

Cihazın uç kısmı cilde temas etmeden buharlaşmayı sağlar hatta temas olduğunda plazma enerjisi oluşmaz. Dolayısıyla işlem oldukça güvenlidir ve ameliyatsız göz kapağı cildince kesi yapmadan tedavi imkânı sağlar. Böylelikle sonuçlar hem estetik hem de kozmetik açıdan oldukça tatmin edici düzeydedir.

Tedavi ve İyileşme Süreci

Uygulama yapılan bölgeye göre değişmekle beraber, her bir göz kapağı için yaklaşık 20-30 dakikalık tek seans yeterlidir. Sarkık ve esnek cildin durumuna göre bazen ikinci ve üçüncü seanslar da gerekebilir. Plexr uygulanan gözkapağı cildini güneş veya yapay ışıklardan korumak için o bölgeye mutlaka güneş koruyucu likit fondöten sürülür. Bu işlem gün içinde 4-5 kez yapılmalıdır. Yatmadan önce fondöten silinmeli, yüz nötr veya doğal zeytinyağı içeren sabunlarla yıkanmalı ve göz kapaklarına ıslak pansuman yapılmalıdır. Sabah uyandıktan sonra yine ıslak pansuman uygulanmalı ve yine gün boyu belli aralıklarla güneş koruyuculu likit fondöten sürülmelidir.

Buharlaşarak kabuklanan cilt dokusu yaklaşık 7-10 gün içinde kendiliğinden dökülüp izsiz şekilde iyileşir. İyileşme sürecinde kesinlikle kaldırılmaması gereken bu kabukların kendiliğinden düşmesi beklenmelidir.

Yan Etkisi Var Mıdır? 

Uygulama yapılan bölgede oluşan kabuklanma şişlik (ödem) beklenen bir etkidir ve birkaç gün içinde düzelir. Bunlar dışında Plexr uygulamasının günlük yaşamsal aktiviteleri zora sokacak şekilde ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Göz kapağı haricindeki uygulamalarda ise birkaç ay sürüp sonrasında kaybolan pembe bir cilt görünümü olabilir.

Estetik ve kozmetik etki süresi ne kadar?

Plexr Plus Plazma’nın uygulama biter bitmez göz kapaklarında sağladığı sıkılaştırıcı ve toparlayıcı etki ortalama 3-5 yıl sürebilmektedir. Dengeli beslenme, düzenli uyku, alkol ve sigara kullanılmaması gibi pozitif faktörler de tedaviyi olumlu yönde etkileyerek cildin daha pürüzsüz, canlı ve berrak görünmesine katkı sağlar.

Plexr Plus Plazma uygulaması kimler için uygun?

Plazma enerjisi ile tedavi, bazı istisnai durumların dışında hemen herkes için uygundur. Fakat başta gebeler olmak üzere, işlem yapılacak alanda aktif yarası olanlarda veya enfeksiyon varlığında kullanılmamalıdır. İşlem uygulanacak olan kişiler, yaklaşık bir hafta öncesinden itibaren kan sulandırıcı ve ağrı kesici ilaçları kullanmamaları konusunda uyarılmalıdır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP