Emekliler: Bizden çaldıklarıyla bayram edenleri göndereceğiz

Emekliler: Bizden çaldıklarıyla bayram edenleri göndereceğiz

İzmir'de emekliler, bayram ikramiyesi miktarlarına tepki gösterdi. SGK İzmir İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakan emekliler, "Bizlere reva görülenle yetinmeyecek; bizden çaldıklarıyla bayram edenleri göndereceğiz" açıklaması yaptı.

ABONE OL
Haziran 15, 2024 08:04
Emekliler: Bizden çaldıklarıyla bayram edenleri göndereceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilciliği üyesi emekliler, bayram ikramiyeleri protesto ederek, Konak ilçesindeki SGK İzmir İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. Basın açıklaması yapan emekliler, “Adil, yeterli ikramiye; insan onuruna yakışır emeklilik!” taleplerini dile getirdi.

“NE BUZDOLABIMIZI DOLDURMAYA NE DE SOFRAMIZA ET GİRMESİNE YETECEK”

DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilci Sabahattin Yeşiltepe’nin okuduğu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

* “Resmi gıda enflasyonunun yüzde 70,1 olarak açıklandığı, emeklilerin gıda enflasyonunun ise yüzde 86,1 olarak gerçekleştiği bir dönemde, emekliler bir bayramı daha buruk karşılıyor. Milyonlarca emekli ve hak sahibini açlık sınırı altındaki asgari ücretin yarısı kadar aylıklara mahkûm eden iktidar, emeklilere üçer bin lira ile bayram sofrası kurun demeye devam ediyor. Emeklilere bayramlaşmayı çok gören bu iktidar gidecek! Emekli aylıklarımız cebimize girmeden erirken, bir kez daha müjdeler eşliğinde bayram ikramiyelerimizin hesaplarımızı yatırılacağı duyuruldu.

* Bu bayram ikramiyeleri de ne buzdolabımızı doldurmaya ne de soframıza et girmesine yetecek. Oysa bayram ikramiyesinin özü, emeklilerin çocukları ve torunlarıyla gönül rahatlığıyla bayramlaşmaları; bir nebze olsun nefes almaları ve hiç değilse bayramda ekonomik sıkıntılarını düşünmelerine gerek kalmamasıdır. Geldiğimiz noktada her bayrama biraz daha yoksullaşarak giren emeklilere bayramlaşmak bile çok görülmekte; emekliler katlanarak artan borçları ile iş kuyruklarında, ucuz ekmek kuyruklarında sıra beklemektedir. İktidarın emeklilere reva gördüğü bu düzen, soframızdan dilim dilim ekmek eksilten, torunlarımızın bayram harçlıklarına göz koyan, günlerimizden, bayramlarımızdan, yaşamlarımızdan çalarak hayatta kalan bir düzendir. Bizlere reva görülenle yetinmeyecek; bizden çaldıklarıyla bayram edenleri göndereceğiz.

“BAYRAM İKRAMİYELERİ ASGARİ ÜCRETİN ALTINA DÜŞMEYECEK BİÇİMDE GÜNCELLENMELİ”

* Buzdolabımız boş; müjdelerinize karnımız tok! Bizlere 2018 yılında asgari ücretin yüzde 62,4’üne denk gelen bayram ikramiyelerinin 2024 yılında asgari ücretin yüzde 17,6’sına gerilemesini müjdeliyorlar. Emekli bayram ikramiyelerini iki katına çıkardık diyorlar. Oysa gerçek gün gibi ortadadır: Emekli bayram ikramiyeleri 2018 yılındaki seviyesine oranla yüzde 72 oranında düşürülmüştür. Gerçek, emeklinin iğneden ipliğe gelen zamlar, enflasyon, hayat pahalılığı, dolaylı vergiler karşısında pula dönen aylıklarıyla verdiği yaşam mücadelesidir. Gerçek, bayram ikramiyesi adı altında yapılan üç kuruşluk ödemelere bile göz dikilmesidir. Gerçek, emeklinin evindedir, sofrasındadır. Tüm bunlar karşısında bizleri sefalete sürükleyenlerle bayramlaşmıyor; taleplerimizi tekrar ve tekrar dile getirmekten; hakkımız olanı istemekten vazgeçmiyoruz: Bayram ikramiyeleri asgari ücretin altına düşmeyecek biçimde güncellenmelidir! İktidar gidecek; bayramları torunlarımızla, neşeyle kutlayacağımız yarınlar gelecek.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP