Bombardıman Böceği

Bombardıman Böceği

ABONE OL
Haziran 16, 2024 09:50
Bombardıman Böceği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeryüzünde bulunan tüm canlıların kendilerine göre olağanüstü özellikleri bulunur. Bu canlılardan birisi de Bombardıman böceğidir. Bombardıman böcekleri bünyesinde bulunan zehrini kendi vücudun dört katı uzaklığa kadar püskürtmesi ile bilinen bir böcek türüdür. Bunun yanı sıra hakkında daha birçok bilgi merak edilir. Bu bakımdan sizler için Bombardıman böceği nedir? Bombardıman böceği nerede ve ne kadar yaşar tüm detayları ile derledik.

Bombardıman böceği, birçok türü bulunmakla birlikte topçu böcekleri olarak da bilinmektedir. Bombardıman böcekleri içerisinde barındırmış olduğu zehri darbeli bir şekilde püskürtmesi ile bilinen bir böcek türüdür.

Bombardıman Böceği Nedir?

Bombardıman böceği, totalde 500’den fazla türü bulunan Carabidae familyasına ait bir böcek türüdür. Bombardıman böcekleri topçu böcekleri olarak da ifade edilir. Bunun yanı sıra en büyük özelliklerinden biri rahatsız edildiği ve tehdit algıladı durumlarda zehir püskürtmesidir.

Ayrıca püskürtmüş oldukları bu sıvıyı bünyelerinde 100 °C sıcaklığa kadar kaynatıp peş peşe darbelerle saniyeler içinde kendi vücutlarının 4 katı uzağına kadar püskürtebilirler. Dolayısıyla isimleri de bu özelliklerinde gelmektedir.

Bombardıman Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

Bombardıman böceği Antarktika dışından bütün kıtalarda yaşayabilme özelliğine sahip bir kın kanatlıdır. Genellikle ılıman bölgelerdeki otlaklarda ve ağaçlık alanlarda yaşarlar. Bunun yanı sıra yumurtalarını bırakmak için de nemli yerleri tercih ederler.

Genellikle geceleri avlanan bu böcek türleri etçil hayvanlardır. Tehlike anında da hedef olarak belirlediği canlıya doğru dönerek bombardıman şeklinde sıvısını püskürtür.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP