Meşher’in özel etkinlik serisi Boğaz’da devam ediyor

Meşher’in özel etkinlik serisi Boğaz’da devam ediyor

ABONE OL
Mayıs 26, 2024 14:47
Meşher’in özel etkinlik serisi Boğaz’da devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meşher’in “Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar” sergisi kapsamında düzenlediği “Bir Şehrin Üç Hikâyesi: Sokaklar, Gökyüzü ve Deniz” isimli etkinlik serisi, 1 Haziran’da İstanbul Boğazı’nda yapılacak yunus ve kuş gözlemiyle devam ediyor. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) işbirliğiyle teknede gerçekleşecek ücretsiz etkinlik boyunca katılımcılar, Boğaz sakinlerinden yunus ve kuş türlerini gözlemleyerek bilgi edinme şansı bulacak.

Meşher’in özel etkinlik serisi Boğaz’da devam ediyor

Meşher’in Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi kapsamında düzenlediği “Bir Şehrin Üç Hikâyesi: Sokaklar, Gökyüzü ve Deniz” isimli etkinlik serisi, 1 Haziran’da İstanbul Boğazı’nda yapılacak yunus ve kuş gözlemiyle devam ediyor. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) işbirliğiyle teknede gerçekleşecek ücretsiz etkinlik boyunca katılımcılar, Boğaz sakinlerinden yunus ve kuş türlerini gözlemleyerek bilgi edinme şansı bulacak.

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sergi mekânı Meşher, ziyaret tarihi 29 Eylül’e dek uzatılan Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi kapsamında düzenlediği etkinliklere devam ediyor. “Bir Şehrin Üç Hikâyesi: Sokaklar, Gökyüzü ve Deniz” isimli etkinlik serisi, ilhamını sergideki eserlerde manzaraya eşlik eden canlılardan alıyor. İstanbul’a, şehrin havada, karada ve denizde yaşayan sakinlerinin gözünden bakmaya dair bir düşünme imkânı sunuyor.

Mart ayında Ceyda Torun’un yapımcılığını üstlendiği Kedi belgeselinin gösterimiyle başlayan etkinlik serisi, İstanbul Boğazı’nda düzenlenecek yunus ve kuş gözlemiyle sürüyor. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) işbirliğiyle teknede gerçekleşecek ücretsiz etkinlik, 1 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da Beykoz Korusu’nun önünden hareketle başlayacak. Yaklaşık dört saat sürmesi planlanan etkinlik Boğaz’ın kuzey kıyılarında yapılacak gözlemin ardından yine Beykoz’da son bulacak.

İstanbul’a havadan ve denizden bakış

Denizde yaşayan, gökyüzünde süzülen canlıların İstanbul’u nasıl deneyimlediğinin gözlemleneceği etkinlik boyunca katılımcılar, İstanbul Boğazı’nda yaşayan çeşitli yunus türleri ile yelkovan kuşu gibi birçok kuş türünü izleme fırsatı bulacak, TÜDAV uzmanlarından bu canlılar hakkında bilgi alacaklar. Tur güzergâhı üzerindeki sayılı geleneksel dalyan balıkçılığı alanları da katılımcılara tanıtılacak.

İstanbul’un siluetine bir uçtan bir uca bakmaya davet eden Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi kapsamında şehre alternatif bir bakış imkânı sunacak etkinliğin kayıtları, kayit@mesher.org e-posta adresinden yapılabilir.

Meşher Hakkında

Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olan Meşher, tarihsel araştırmalardan çağdaş sanata uzanan sergileri ve yayınlar, atölyeler, konferanslar gibi kapsamlı paralel etkinlikleriyle zamanlar ve kültürler arasında yeni bir diyalog zemini sağlamayı amaçlıyor. Adını Osmanlı Türkçesinde “sergi mekânı” anlamına gelen kelimeden alan Meşher, faaliyetlerini disiplinlerarası yaklaşımıyla Eylül 2019’dan itibaren sürdürüyor. Ortaçağdan günümüze uzanan bir zaman aralığında, geniş bir konu yelpazesinde sergiler sunuyor. Çok yönlü programı, araştırmaya dayalı akademik yönü ve yayınlarıyla Meşher, bir referans noktası olarak kültür ve sanat ortamına katkıda bulunuyor.

İstiklal Caddesi’nde yer alan Meşher’de, ziyaret, etkinlik ve sergi turları ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Pazartesi hariç haftanın altı günü ziyaret edilebilir.

Sergi Hakkında

Ömer Koç Koleksiyonu’ndaki çeşitli nadide eserlerden oluşan Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi, İstanbul’un Osmanlı payitahtı olduğu, 15. yüzyıldan 20. yüzyılın ilk çeyreğine uzanan bir zaman dilimini kapsıyor. Şehrin zengin bir görsel kaydı niteliğindeki sergide geniş açılı İstanbul manzaralarını gösteren tablolardan gravürlere, nadir kitaplardan albümlere, panoramik fotoğraflardan Yadigâr-ı İstanbul objelerine 100’ün üzerinde eser yer alıyor. Küratörlüğünü Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı, danışmanlığını ise Bahattin Öztuncay’ın üstlendiği Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi, 29 Eylül 2024’e kadar görülebilir.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Hakkında

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV), ülkemizde deniz bilimleri konusunda araştırmalar yapmak, deniz yaşamını korumak, deniz kültürü ve sevgisini halkımıza, özellikle gelecek kuşaklara taşımak amacıyla 1997 yılında kuruldu. Vakıf, 25 yılı aşkın süredir Türkiye denizlerinde kirlenme, denizel biyolojik çeşitlilik, sürdürülebilir balıkçılık, deniz koruma alanları ve deniz hukuku gibi güncel birçok sorunla ilgili bilimsel araştırmalar yapmakta, toplantılar düzenlemekte ve yayınlar çıkarmaktadır. Detaylı bilgi için: https://tudav.org

www.mesher.org

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP