Yüz Germe Ameliyatı (Face Lift) Nedir?

Yüz Germe Ameliyatı (Face Lift) Nedir?

ABONE OL
Nisan 25, 2024 08:41
Yüz Germe Ameliyatı (Face Lift) Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüz germe ameliyatı, yanaklar ve boyun bölgesindeki yaşlılık bulgularının giderilmesi amacıyla yapılan yüz gençleştirme ameliyatıdır.

Önceleri basitçe cilde yönelik bir işlemken zaman içinde cilt altındaki doku katmanlarının öneminin anlaşılmasıyla son yıllarda ciddi yenilikler gündeme geldi.

Artık yüz germe ameliyatlarında (yüz gerdirme ameliyatı) ciltten ziyade cilt altındaki dokulara odaklanıyoruz; sonuçlar da daha iyi ve uzun ömürlü oluyor.

*Yüz germe ameliyatı (yüz gerdirme ameliyatı) nasıl yapılır?

Yüz germe ameliyatı, estetik cerrahi operasyonlarının büyük işlemlerindendir. Yüz germe ameliyatı (yüz gerdirme ameliyatı) ortalama 5-6 saat sürer, genel anestezi altında yapılır. Favori bölgesinin hemen arkasındaki kulak önü kıvrımına oturacak şekilde kesi yapılır; kesi kulak memesine kadar uzatılır ve kulak arkasına döner; kulak arkasındaki kıvrım boyunca, saçlı deriye gelinceye kadar uzatılır. Bu kesiden girerek yanak ve boyun bölgesi cildi serbestleştirilir, cilt altındaki sarkmış dokular toparlanır, fazlalık oluşturan cilt kesilip atılır ve cilt kapatılarak ameliyat sonlandırılır. Bu, kabaca bir tarif; yüz germe ameliyatı aslında bu kadar basit değil, oldukça detaylı bir estetik cerrahi operasyonudur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP