Başkan Tanburoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı

Başkan Tanburoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

ABONE OL
Mart 8, 2024 18:01
Başkan Tanburoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KADINI YOK SAYAN ZİHNİYETE KARŞI MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, yaşamın her alanında kadın erkek eşitliğine inandıklarını belirtti ve CHP iktidarında öncelikle başta istihdam olmak üzere kadın erkek eşitliğini sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını belirtti. 31 Mart yerel seçimlerinde Adana’da hem kadınların özgürce yaşadığı hem de kadının desteklendiği belediyelerin sayısını daha da çoğaltacaklarını söyleyen Tanburoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları elde eden, seçme seçilme hakkını birçok Batı ülkesinden daha önce kazanan kadınlarımız günümüzde ne yazık ki şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz bırakılmıştır. Çağdaş Türkiye’nin kurulması yönünde önemli bir misyonu üstlenen kadınlarımız, bugün toplumsal yaşamın ve hayatın tüm alanlarında kadını yok saymaya çalışan bir zihniyet tarafından geleceklerinin karartılması, tüm kazanımlarının ellerinden alınması girişimiyle karşı karşıyadır. Ancak biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak buna izin vermeyeceğiz.“

YOKSULLUĞUN FATURASINI KADINLAR ÖDÜYOR

CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu, gelir adaletsizliğinin ve yoksulluğun da en büyük faturasını kadınların ödediğini söyleyip sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP’nin yanlış politikaları sonucu artık bugün kadınlarımız tenceresini kaynatamıyor, açlık ve yoksullukla mücadele ediyorlar. Birçok hanede huzur adına bir şey kalmadı. Biz bu yerel seçimde evlerimizde tekrar huzuru vadediyoruz. Kadını, erkeği, çoluğu, çocuğu ile evlerimiz tekrar huzura kavuşacaktır. Evin huzuru olmazsa sokağın huzuru, sokağın huzuru olmazsa kentin huzuru olmaz. Huzurun birinci şartı ekonomik özgürlüktür. Kadın ve erkek tüm yurttaşlarımızı ekonomik huzura ve refaha kavuşturacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının sona erdiği, kadına şiddetin olmadığı, sosyal yaşamın her alanında, yönetimin her aşamasında kadınların daha çok yer aldığı bir düzende barış ve refah içerisinde yaşayacağımız yarınlar dileğiyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP