Ailesel Özgeçmiş

Ailesel Özgeçmiş

ABONE OL
Ocak 1, 2024 17:53
Ailesel Özgeçmiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hepimizin bir gecmisi var ve hepimiz bir ailenin halkasiyiz. Atalarimizi tanisakta tanimasakta, bize denilen ve denilmeyenlerle, ima edilenlerle onlarin izi icimizdedir. Ve bu aile mozaigimiz bilincli veya bilincsiz olarak bizi etkilemektedir. Psychogenealogie ailesel gecmisimizin bizi nasil etkiledigini anlamamizi saglar. Diger bir degisle, bizi etkileyen hayatimizi olusturan bilinmeyenleri bu sayede idrak ederiz.

Aile gecmisini ogrenerek psikoterapide aile gecmisini kullanabiliriz.

Aile etkisi ve ozdeslesme sureci sonucunda, tekrarlama sistemi olusturur, ailemizin davranislarini, goruslerini, iliskilerini tekrarlariz. Eger bu tekrarlar bize uygunsa, gerginlik yaratmaz ama cogumuz icin bu tekrarlar hayatimizin belli kisimlarinda bizim icin sikinti olusturuyorlar.Is hayatimizda, duygusal iliskilerimizde hep ayni sorunlar cikar.

Psychogenealogie’ nin amaci,bizleri
Aile mekanizmalari konusunda bilinclendirmek,
Ailesel engellerden bizi arindirarak, kendimizi , baskalarini ve hayati sevmeyi ogretmektir.

Yeni olaylar karsisindaki tepkilerimizi incelemek ve degistirebilmek icin, dugumumuzu, yasadigimiz ortami bilmek, anlamak ve ozumsemek gerekir.Bu konuda ne kadar bilincli olursak o kadar ozgur oluruz.Ne kadar kendi hayatimizi secip, programlanmisliklarimizdan siyrilirsak o kadar bagimsiz olur, kendimizi gelistirir, gerceklestiririz.

Bebek kendisini, annesinin onu sevdigi gibi sever, anne-cocuk iliskisi, bireyin yetsikinlik yillarainda da farkli boyutlarda tekrarlanir.annesi tarafindan dislanmis bir cocuk onu sevene aci cektirebilecegi gibi, kendisini seveni reddederek kendiside aci ceker.

Sayet, bizde huzursuzluk yaratan ailevi etkenlerin bilincine varirsak, kendimiz olmayi engelleyen etmenleri de bulgulamis oluruz.

NE YAZIKKI , KENDIMIZI ELESTIREREK, ASAGILAYARAK, DIGERLERI ILE KIYASLAYARAK , KENDIMIZE ACIMASIZ DAVRANIYORUZ.

Vucudumuzu rahat birakalim,Onu degistirmek istemekten, modanin olculerine uydurmaktan vazgecelim.ancak ailemiz, bize vucudumuzla ilgili guven vermediyse bunu basarmamiz zor olabilir.

HER INSANIN YUZU, GUZELLIGI TEKTIR, OZELDIR.VUCUDUMUZ DA NEYSE O DUR.ONA IYI BAKIP SAYGILI OLMALI VE IHTIYACLARINI KARSILAMAYI OGRENMELIYIZ.

Ornegin, gercekten sevdigimiz kiyafetlerimiz neler? Onlari giyelim, kopyalamaktan vazgecelim.Hic bir zaman giymeye cesaret edemedigimiz ama hep arzuladigimiz seyleri giyelim.

BASKALARI NE DER diye yasamaktansa, YASADIGIM HER GÜNÜ KENDIM OLARAK YASAMAK ISTIYORUM demeliyiz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP