Vajinismus Tedavi Merkezleri

Vajinismus Tedavi Merkezleri

ABONE OL
Aralık 14, 2023 18:47
Vajinismus Tedavi Merkezleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son 10 sene içerisinde Türkiye’de vajinismus hastalığının tedavisi ve toplumsal bilinçlenme konusunda ciddi ilerlemeler katedilmiştir. Artık, tedavi için başvuran hastalar arasında kısa süredir evlenmiş, bu durumun farkına varan ve bilinçli olanlar çoğunluktadır. Tabii ki, bu durumun oluşmasında Türkiye’de günden güne vajinismus tedavi merkezleri ve konusunda uzman olanların sayısının artması ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde faaliyete başlamaları büyük rol oynamaktadır.

Günümüzde artık internetten de sayısızca sayfa ve adreslerden bu durumdan şikayetçi olan kişiler gerekli bilgiye ulaşmakta ve çözüm için doğru adresleri bulabilmektedir. Fakat ne yazık ki internette, özellikle özgür fikir ve bilgi paylaşımına olanak sunduğu için, yanlış ve doğru olmayan, insanları konudan saptıran veya zarar veren bilgiler de paylaşılabilmektedir. Hastaların veya bu konuda doğru bilgiyi arayan kişilerin girdikleri internet sitesinin güvenirliliğini kontrol etmesini ve öncelikle böyle bir kurumun var olup olmadığını denetlemesini önerilmektedir.

Vajinismusun kendi başına çözülebilmesi konusunda sunulan tedavilerin çoğunun yanlış olduğu, faydadan daha çok zarar verdiği ve bunun ardından başarısızlık sonucunda hastada güvensizlik ve kaygı oluşumuna sebep olduğu bilinmektedir.

CİSEAD (Cinsel Sağlık, Evlilik ve Aile Danışmanlığı Derneği) olarak amacımız, sizlerin haklarını korumak, ruhsal sağlığınıza zarar gelmesini önlemek ve sizleri bu konuda doğru bilgilendirmektir. Tabii ki, yukarda bahsettiğimiz gibi vajinismusu şu an başarıyla tedavi eden Türkiyenin birçok bölgesinde (vajinismus tedavisi istanbul, ankara, izmir, bursa gibi illerde başarıyla gerçekleştirilmektedir) uzmanlar, tedavi merkezleri, klinikler de bulunmaktadır. Önemli olan bu uzmanların, merkezlerin veya kliniklerin doğru tespit edilmesidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP