Hindi

Hindi

ABONE OL
Aralık 24, 2023 21:05
Hindi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindi Hakkında Bilgi

Hindi, sülün, tavuk ve bıldırcın gibi diğer av kuşlarıyla yakından ilişkili büyük bir kuştur. Hindi, Yılbaşı ve Şükran Günü gibi geniş aile günlerinde özel bir yemek olarak batı dünyasında ün kazanmıştır.

Hindiler ağaçlarda yuva yapsalar da en çok açık ormanlarda, ormanlık alanlarda ve otlaklarda bulunurlar.

Yabani hindi ve ocellated hindi (benekli hindi) olmak üzere iki farklı hindi türü vardır. Yabani hindi, Kuzey Amerika’nın açık ormanlarında doğal olarak bulunur ve tüm kuş türü türlerinin en ağır olanıdır. Ocellated hindi, güneydoğu Meksika’da bulunur ve yabani hindi ile aynı boyutta olmasına rağmen, ocellated hindi, yabani hindi ağırlığının yarısı kadardır.

Yabani hindi, dengede kalmaya yardımcı olmak için her ayağında üç ayak parmağı olan uzun ve ince bacaklara sahip geniş, yuvarlak görünümlü bir kuştur. Erkek yabani hindide kırmızı renkli, tüysüz bir baş ve gıdı olarak bilinen küçük bir büyüme gösteren boğaza sahiptir.

Ocellated hindi daha şık görünümlü bir kuştur ve yabani hindi ile yakından ilgili olmasına rağmen, ocellated hindi, görünüşü dişi tavus kuşu görünümüne çok benzer. Ocellated hindi dar bir gövdeye ve uzun bacaklara sahiptir ve erkeklerin kırmızı veya mavi renkli ve genellikle erkek yabani hindilerinkinden daha ince olan tüysüz boyunları ve başları vardır.

Hindi, hem bitkileri, hem de küçük hayvanları yer. Hindi öncelikle orman zemini üzerinde tırmalarken sıkça bulabildiği fındık, tohum, meyve, çilek ve böcekleri yer. Hindi ayrıca küçük sürüngenleri, amfibileri ve hatta yakalarsa kemirgenleri bile yer.

Büyük boyutuna rağmen, her iki hindi türü de doğal ortamlarında birçok yırtıcı hayvanın avıdır. Tilkiler, yılanlar, rakunlar, vahşi kediler ve insanlar hindilerin en yaygın avcılarıdır.

Çiftleşme mevsimi boyunca, erkek hindiler, ses çıkararak kur yapar. Dişi hindi yuva yapmak için güvenli bir yer bulur ve yaklaşık bir aylık süre boyunca 6 ila 12 yumurtaya kuluçkaya yatar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP