Döküntülü Cilt Hastalıkları Nelerdir?

Döküntülü Cilt Hastalıkları Nelerdir?

ABONE OL
Aralık 27, 2023 17:03
Döküntülü Cilt Hastalıkları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ciltte envaiçeşit türde döküntüler meydana gelmesine neden olan hastalıkların büyük bir çoğunluğu bilhassa da çocukluk dönemlerinde ortaya çıkmakta ve döküntüye sebebiyet vermektedir. Çoğu zamanda döküntüye ateşlenme eşlik ettiği için çocuklar şiddetli bir şekilde görülen döküntülü hastalıkları atlatmakta zorlanır. Sistemik, alerjik ve bulaşıcı olan her tür hastalıkta döküntü husule geliyor. İşte deride döküntüye yol açan bu hastalıklar.

Döküntülü deri hastalıkları

Döküntülü hastalıkların başında ateş, nezle, öksürük, ışık hassasiyeti gibi belirtileri bulunan kızamık hastalığı gelmektedir. Kızamık hastalığında döküntüler vücudun gözde, kol ve bacak bölgelerinde husule gelir. Hafif ateş, baş ağrısı, halsizlik gibi semptomları bulunan kızamıkçık hastalığı da döküntülü hastalıklar listesinde yer almaktadır.

Genellikle 4 yaşından büyük olan çocuklarda husule gelen kızıl hasatlığıda döküntülü hastalıklar grubunda yer almaktadır. Kızıl hastalığında döküntüler, koltuk altı ve kasıklarda başlayıp zamanla tüm vücuda yayılır.

Ateş, halsizlik, iştahsızlık, baş ağrısı, bazende karın ağrısı yapan suçiçeği hastalığı da döküntülü bir hastalıktır. Su çiçeğinde döküntüler 24-48 saat içinde başlar ve yaklaşık 10 gün kadar sürer.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP