Diş Beyazlatma ile İlgili soru ve Cevaplar

Diş Beyazlatma ile İlgili soru ve Cevaplar

ABONE OL
Aralık 30, 2023 12:15
Diş Beyazlatma ile İlgili soru ve Cevaplar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diş beyazlatmanın yan etkileri nelerdir?
Bütün beyazlatma jelleri az çok hassasiyete sebep olur. Bu soğuk sıcak içeceklere ve havaya karşı bile oluşan hassasiyet rahatsızlık verir. Hassasiyet durumunda diş doktorunuzun uygulayacağı topikal florür bu diş hassasiyetini azaltacaktır. Ayrıca hassasiyeti azaltmak için içerisinde potasyum nitrat ve yüksek oranda florür bulunduran diş macunları da işe yarar

Beyazlatma işlemi ne kadar sürer?
Sonuçlar farklıdır. Bazı dişler 24 dakikada beyazlarken, bazıları için bir iki seans beyazlatma yapmak gerekebilir. Dişlerinizde sarılaşma, grileşmeden ne kadar fazlaysa beyazlatma o kadar iyi olacaktır. Antibiyotik kullanımından kaynaklanan grileşmenin beyazlatılması daha zordur ve sonuca ulaşmak daha uzun bir süreç gerektirebilir.

Hamile veya yeni doğum yapanlara diş beyazlatma neden tavsiye edilmez?
Bu konuda bir araştırma yapılmadı ama üretici firmalar bu işlemin hamile ve emziren annelerde yapılmasını tavsiye etmiyorlar.

Beyazlatma jeli kaplama, porselen kuronları da beyazlatır mı?
Porselen kaplama kuron ve köprüler beyazlamaz. Yeni beyazlamış dişinizin rengine uyması için bütün bunların değişmesi gerekebilir.

Beyazlatma sonrası kahve ve kırmızı şaraptan ne kadar uzak kalmak gerekir?
Beyazlatma sonrası yaklaşık iki gün, yani 48 saat boyunca çay, kahve, sigara, kola, kırmızı şarap, asitli içecekler ve renkli yiyeceklerden uzak kalmak gerekir. Çünkü yapılan beyazlatmanın etkisi dentin tübüllerinde (borularında) 48 saat boyunca devam eder. Bu süre zarfında da renkli yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır.

Beyazlatma ne kadar süre etkisini korur?
Beyazlatma sonrasında dişlerinizin rengi asla başlangıçtaki rengine dönmez ama bir miktar renkleşme altı ayla iki yıl arasında oluşur. Beslenme alışkanlıklarına göre bu renklenme farklılık gösterir. Her altı ay veya yılda bir kez ev tipi beyazlatma ile bakım sağlanması tavsiye edilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP