Topaz Nasıl Kullanılır?

Topaz Nasıl Kullanılır?

ABONE OL
Ekim 13, 2023 06:37
Topaz Nasıl Kullanılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski zamanlardan günümüze kadar ulaşmış güçlü ve kuvvetli taşlardan birisi olan topaz insanlar üzerinde oldukça etkili bir taştır. Topazın genel olarak göze ve veba gibi hastalıklara iyi geldiğine inanılır. Pek çok farklı rengi bulunan topazın aynı zamanda renksiz türü de vardır. Elmas ile aynı ağırlıkta olduğu için renksiz topaz genellikle elmas ile karışır. Aradaki fark mohs ölçeği ile anlaşılabilir.

Bu taşın insanlara sağlık ve cesaret verdiğine inanılır. Nadir bulunan taşlardan olan topaz elmasa olan benzerliği nedeniyle mücevherlerin yapımında kullanılır. Doğal ve göz kamaştırıcı ışığıyla insanları etkiler. Mavi topaz en yaygın kullanılan türü olmasına rağmen sarı ve turuncu topaz en değerli türüdür. Dünyanın en değerli topazları günümüzde Brezilya’da çıkarılır. Etkileyiciliği oldukça fazla olan topazın insanların üzerindeki etkileri de oldukça fazladır. Ruhsal ve bedensel rahatsızlıklara karşı oldukça etkilidir.

Topazın insanlar üzerindeki etkileri ve kullanım şekilleri:

Bedeni iyileştirdiğine inanılır.
Renksiz topaz ruhsal gelişim için insanları destekler.
Göz hastalıklarına karşı koruyuculuğu olduğu söylenir. Hastalıkları da iyileştirdiği bilinir.
Zihin açıklığı kazandırır. Muhakeme kabiliyetini arttırır.
Birden oluşan tehlikeli durumlarda insanlara sezgi ve cesaret aşılar.
Zeka ve yeteneklerin gelişmesini sağlar.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
Salgın hastalıklara karşı iyi geldiğine inanılır.
Topaz yiyeceklerin sağlıklı ve bozuk olmasına göre renk değiştirir.
Kolye şeklinde boğazda tutulursa uyku sorunlarına karşı iyi geldiğine inanılır.
Diğer şifalı ilaçlara destek olarak etkilerini arttırır.
Meditasyona yardımcı olur.

Topaz görünüşü ve ihtişamı ile insanları kendine çekmeyi başarnıştır. Topazın yapısındaki bileşenler insanların ruhsal ve bedensel sorunlarına iyi gelir. Topazın faydalarından yararlanmak için topaz ile yapılmış kolyeleri ve mücevherleri kullanabilirsiniz. Topaz taşının değerli bir taş olması nedeniyle kullanımı daha çok takı şeklinde olur. Diğer taşlarla aynı olarak topazı elde tutmak metafiziksel olarak etkilenmenizi ve faydalarından yararlanmanıza yardım eder. Topazdan tam olarak fayda sağlamak için ise kullanım şekli ve miktarı ile ilgili olarak uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP