Myomların Bulguları Nelerdir?

Myomların Bulguları Nelerdir?

ABONE OL
Ekim 21, 2023 20:10
Myomların Bulguları Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok myom hiçbir bulgu vermez. Myomların yol açtığı yakınmalar, myomların büyüklüğü, yerleşim yeri ve sayısına göre değişir.

Myomların en sık yol açtığı yakınmalar; Kasık ve karın ağrısı Kasıkta ve karında dolgunluk ve basınç hissi Cinsel ilişki sırasında ağrı Fazla ve uzun süren menstruasyon (adet kanaması); büyük myomlar rahim içinde menstruasyon ile dökülen yüzeyi arttırarak bu yakınmaya yol açar.

Ara kanamalar, myomların endometriuma (rahmin iç tabakasına) bası yapmasından dolayı menstrual kanamalar arasında anormal kanamalar görülür. Baskıya bağlı yakınmalar, büyük myomlar mesane (idrar torbası), üreter (idrar kanalı) ve rektum (kalın barsağın son kısmı) gibi organlara bası yaparak çeşitli yakınmalara neden olur.

Azalan mesane kapasitesine bağlı olarak sık sık idrara gitme ihtiyacı hissedilir. Eğer myoma bağlı bası düzeltilmezse böbrekler zarar görebilir. Rahmin alt bölgesindeki myomlar kalın barsaklar ve rektuma bası yapar. Buna bağlı barsak hareketleri güçleşir, kabızlık ve hemoroidler (basur) oluşabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP