Ejakulasyon Güçlüğü (boşalmanın Gecikmesi-ejakulatuar Yetmezlik)

Ejakulasyon Güçlüğü (boşalmanın Gecikmesi-ejakulatuar Yetmezlik)

ABONE OL
Ekim 23, 2023 16:48
Ejakulasyon Güçlüğü (boşalmanın Gecikmesi-ejakulatuar Yetmezlik)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ejakülasyon gecikmesine bazen ejakülatuar yetmezlik adı da verilir. Ejakülasyon gecikmesi daha az yargılayıcı bir tanımlamadır. Bu sorun belli bir hasta1ı a veya ilaca ba 1ı o1madı ı sürece masturbasyonda ortaya çıkmaz hemen her zaman koitusta (cinsel ilişki sırasında) görülür. Ço un1uk1a performans anksiyetesine ba 1ı olarak gelişmekle birlikte ö reni1miş bir davranış da olabilir (eşe duyulan kızgınlık tek taraflı do um kontrol kararı vb.). Bazen de belli bir şekilde masturbasyona alışmış erkek1erde eş ile ilişkiye giri1di inde ejakülasyonun gecikmesi şeklinde görülür. Bu durumda eşi ile girdi i cin-sel ilişki erkek için orgazma ulaşmasına yetecek kadar uyarıcı olamamaktadır.

Belli bir biçimde ejakülasyonu geciktirmeyi alışkanlık haline getiren erkekler her geçen gün eşinin vulvasına daha yakın orgazm olacak şekilde masturbasyon yaparak tekrar e iti1ebi1ir1er. Masturbasyonla gerçekleştirilen ejakülasyon giderek vulvada ve sonunda vajende olur. Bu şekilde ejakülasyon gecikmesi sorunu ortadan kaldırılabilir.

Belli bir yöntemle masturbasyon yapmayı alışkanlık haline getirip vajinal ilişkide aynı sonuca ulaşamayan erkekler de işik şekillerde masturbasyonu deneyip orgazm ve ejakülasyonu gerçekleştirmeye özendirilmelidirler. Bu şekilde kendilerini cinsel tepki duyurmaya tekrar e itebi1irler.

Ejakülasyonu pasif-agressif davranış biçimlerinin bir parçası olarak geciktiren erkekler ise cinsel terapiden ziyade psikoterapi ile bu sorunu çözebilirler. Ancak pasif-agressif davranış şekli ile ejakülasyon gecikmesi arasındaki ilişkiyi anlamaları gerekir.
Cinsel sorunu veya fonksiyon bozuk1u u olan hastaların hemen hemen tümü de işmek istiyorlarsa ve sa 1ık personeli de yardımcı olabiliyorsa bunu başarırlar. Eldeki tedavi olanaklarının yetersiz kaldı ı hastalar derhal uygun tedavinin yapı1aca ı başka bir kuruluşa veya uzmana sevk edilmelidir. İyi e iti1miş bir aile planlaması çalışanı kendine başvuran hastaların cinsel sorunlarının % 90 ından fazlasını sevk etmeye gerek kalmadan çözebilir. Hastaların pek azının bir :):):):) terapisti tarafından görülmesi gerekir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP