Barbitüratlar : Sinir sistemini uyuşturucu etkileri olan maddelerdir.
Basınçlı Konuşma : Düşüncelerden gelen aşırı baskı sonucunda durdurulamayan çağrışımlardan oluşan yüksek sesli konuşma
Bastırma (Represyon) : Kabul edilemez fikir veya dürtülerin bilinçdışı unutulmasıyla karakterize savunma mekanizması.
Bedensel (Somatik) Sanrılar : Kişinin sürekli bedensel yakınmaları olduğu ancak bunlara temel oluşturan organik bir bozukluğun olmadığı bir durumdur. Depresyonlu hastalarda görülen somatik hezeyanlar nihilistik veya hipokondriyak türdendir. Ancak şizofrenide görülen bedensel sanrılar biraz daha değişiktir. Kişi iç organlarının çalındığı veya başkalarının organları ile değiştirildiği gibi gerçek dışı inançlara sahiptir.
Bell Paralizi: Yüz siniri felcidir.
Bellek : Beyinde depolanan bilginin daha sonra bilince çağırılma işlevi.
Bilinç : Farkındalık durumu.
Bilinç Sislenmesi : Algı ve tutumlarda bozukluğun yanısıra açık-seçik düşünememe.
Bilişsel ( Kognitif ) Bozulmayla İlişkili Bozukluklar : Agnozi-duyusal izlenimlerin anlamını kavrama ve yorumlama yetisinin yitirilmesi.
Birincil Süreç Düşünme : Dereistik mantıksız büyüsel düşünme için kullanılan genel terim; normalde düşlerde bulunur normal dışında psikozda bulunur.
Bizar (Saçma Garip) Sanrılar : Hiçbir şekilde kabul edilmesi veya inanılması mümkün olmayan sanrılardır. Kişinin bir ölü tarafından kontrol edilmesi gibi veya yarılan bir dağdan çıkan görünmez bir eşeğin kişiyi sürekli izlemesi gibi.
Blok : Bir düşünce veya fikir henüz bitmemişken düşünce zincirinde ani kopma; kısa bir aradan sonra kişi ne söylemekte olduğunu veya ne söyleyecek olduğunu anımsamaz (Düşünce yoksunluğu olarak da bilinir).
Borderline : Sınırda yada zeka kişilik bozukluğu.
Brontofobi : Gökgürültüsü korkusu.
Bütünlüklü Algı (İdrak=Apperception) : Kişinin kendi duyguları ve düşünceleriyle değişikliğe uğramış algı.
Büyüklük Hezeyanı : Megalomanik hezeyan.
Büyüsel (Majik) Düşünme : Bir tür dereistik düşünce; çocukların preoperasyonel (işlem öncesi) (Jean Piaget) evresindekine benzer düşünme; burada düşünceler sözcükler veya eylemler güç kazanırlar (Örneğin olaylara neden olabilir ya da bunları engelleyebilirler).
Capgras Sendromu : Çevresindeki kişilerin aslında o kişiler olmadığı onların yerini almış ve çoğunlukla kötü niyetli insanlar olduğuna ilişkin inançlardır.
Cerea Flexibilitas (Balmumu Esnekliği) : Kişiye kalıp gibi bir duruş verilebilmesi.
Cognitive : Bilişsel durumlar.
Comorbidity : Asıl hastalığa eklenen ikinci bir hastalık durumu.
Conduct Disorder : Çocukluk çağında davranım bozukluğ