Penis Sertleşme Sorunları

Penis Sertleşme Sorunları

ABONE OL
Eylül 30, 2023 06:59
Penis Sertleşme Sorunları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Penisin sertleşme veya sert durumda kalma yeteneğinin olmaması Sertleşme sırasında peniste (bazen) ağrılı bir bükülme. Uzun süren, ağrılı sertleşme.
Sertleşme, cinsel ilişki ve diğer cinsel aktiviteler için bir ön şarttır. Her ne çeşit olursa olsun, sertleşme problemleri cinsel faaliyeti engelleyebilir veya zorlaştırabilir. Üç ana tip sertleşme anormalliği, iktidarsızlık, Peyronie hastalığı ve priapizm’dir.
İkinci çeşit olan sertleşme anormalliği Peyronie hastalığı (penis eğriliğindir. Bu iktidarsızlıktan daha az görülen bir durumdur. Erkekleri özellikle 40 ile 60 yaşları arasında etkiler, cinsel ilişkiyi zorlaştırabilir veya imkânsız hale getirebilir. Bu, bilinmeyen nedenlerden penisin içinde meydana gelen nedbe (yara izi) dokusunun yol açtığı bir durumdur. Herhangi bir enfeksiyon, tümör, bulaşıcı hastalık veya cinsel davranış biçimiyle ilgili değildir. Peynorie hastalığı vakalarının çoğunda başladığından 1 ile 3 yıl sonra kendiliğinden ortadan kaybolur. Eğer eğriliğin derecesi cinsel ilişkiyi imkânsız hale getiriyorsa, (genellikle getirmez) cerrahi işlemlerle eğrilik düzeltilebilir.
Üçüncülip sertleşme anormalliği olan priapizm’de penisin herhangi bir heyecanla bağlantılı olmayan uzun süreli ve ağrılı sertleşmesi söz konusudur. (Hastalığın adı, Latince klasik mitolojide erkek üreme tanısının adı olan Priapus’tan gelmektedir.) Etkisi bakımından priapizm iktidarsızlığın aksi olan durumdur. Bu, nadir görülen ve derhal tıbbi tedavi gerektiren, potansiyel olarak tehlikeli bir durumdur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP