Çocukluk döneminde mastürbasyon

Çocukluk döneminde mastürbasyon

ABONE OL
Eylül 30, 2023 10:38
Çocukluk döneminde mastürbasyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocukluk Döneminde Mastürbasyon:Bezden kurtulup tuvaletlerini kendi kendilerine yapmayı öğrenmeleriyle birlikte, hem kız hem de erkek çocuklar genital bölgelerini incelemeye yoğunlaşabilirler. Mastürbasyon çocuklar için keşfetme dürtüsünün doğal bir sonucudur. Genital bölge yaşamın ilk yıllarından itibaren sinir uçlarının oldukça yoğun olduğu vücudun duyarlı bölgesidir. Vücudun bu bölgesi, kapalı tutulduğundan, yoğun keşfetme dürtüsüne sahip 3-6 yaş çocukları için iyice odak noktası haline gelir.Kız çocuklar kendi kendini uyarmanın ödüllendirici bir his olduğunu fark ederler. Ebeveynler bu konuda az şey söylemeye özen göstermelidir. Çocuklar, bu keşiflerini kendilerine özel bir deneyim olarak yaşayabildiklerinde keşfetme sürecini daha çabuk tamamlarlar.

Erkek çocuklar da penislerinin duyarlı bölgeleri olduğunu kısa zamanda fark ederler. Pek çok küçük erkek çocuk parmağını emerken bile penisini tutar. Bu davranış çocuklar için hem sakinleştirici hem de heyecan vericidir. 4-6 yaş arası neredeyse tüm erkek çocuklarda mastürbasyon görülür. Yetişkinlerin tepki göstermesi çoğu zaman davranışı pekiştiren bir etki yaratır.

“Ama eğer çocuğunuzun uzu süredir mastürbasyonla fazlaca meşgul olduğunu gözlemliyorsanız bu durum, çocuğunuzun kendi kendini avutma konusunda özel bir ihtiyacı olduğu anlamına gelebilir. Çocuğunuz kendi kendini sakinleştiren başka yollar öğrenebilmek için sizin yardımınızı arıyor ya da belki de cinsel açıdan fazla uyarıldığını ya da bu konuda bir travma geçirdiğini size haber veriyor olabilir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP