İnsan Bazen Çok Kişidir

İnsan Bazen Çok Kişidir

ABONE OL
Temmuz 29, 2023 16:25
İnsan Bazen Çok Kişidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ADNAN DENİZ
EĞİTİMCİ/YAZAR

Bir insan ne çok insandır bilir misiniz?

Bir insan herkese göre farklıdır.Birine göre çok iyi birine göre çok kötüdür. Birine göre çok güzel birine göre çok çirkindir. Birine göre sempatik birine göre güzel birine göre ise çok çirkindir.

Acaba bu zıtlıkların nedeni nedir? Çünkü beğeniler, duygular, iyilikler ve kişilikler çok farklıdır. Çünkü tepkiler, yaklaşımlar, hitaplar değerler çok farkĺıdır. O yüzden bir insan çok bir insandır.

Bazı insanlara kanım sana ısındı deriz. Bazı insanları gerçekten çok severiz. Ama bazı insanları bize hiç bir kötülügü dokunmasa bile onları hiç görmek bile istemeyiz.

Çok farklı güzellik anlayışları vardır. Bazen “ya bu adan nasıl bu kişiyi beğenmiş” diyerek şaşkınlık yaşamanız ondandır. Kişi önce gözleriyle büyütür sevdiğini sonra kara sevdalısı olur.

Ne zamanki insanların olumsuz olarak kişiliklerine dokunursanız, işte o zaman o kişilerler sizlere düşman kesilir.

Bazen karşı kişiliklerin çok farklı yönlerini keşfederiz”. Ya nasıl görmemişim bu kişideki bu güzellikleri”deriz. Çünkü hiç kimse anlaşılmadığını anladığı zaman karşıdakilere hiç bir özelliğini göstermez. Ne zaman ki o samimiyeti ve iyi niyeti görür o zaman tamamen herşeyini ortaya döker.

Bazen kişilerin kendilerini farklı gösterdikleri de olur. Bu farklılık isteklerini ele geçirinceye kadardır. Çoğu ilişkilerin belli bir zaman sonra bitmesinin yegâne nedenlerinden birisi budur.

Çünkü kişilik ve davranışlar yedi yaşına kadar temel alır. Sonra çevre, okul, aile gibi kurumlarda olumlu veya olumsuz şekillenir. O yüzden “kişi yedisinde ne ise yetmişinde de odur” diye atalar söz söylemiştir.

O yüzden bir insan çok insandır. Onları tanımadan,onlar hakkında önyargıda bulunmak insanı çok yanlış anlamalara götürür. Kimse hakkında önyargılı olmadan objektif değerlendirme yapabilmemiz bizim toplumda kişilere karşı olumsuz davranışlarımızı engeller.

Bir insan çok insandır. O yüzden yapabildiğimiz kadar insanların içinde var olan çok insanlardan iyilerini ortaya çıkarmak olumlu bir etkileşim ve iletişimin temelini teşkil etmekttedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP