Küfür İlleti

Küfür İlleti

ABONE OL
Temmuz 29, 2023 16:25
Küfür İlleti
1

BEĞENDİM

ABONE OL

ADNAN DENİZ
EĞİTİMCİ/YAZAR

Bazı insanların hatta bazı toplulukların duygu,tepki ve iletişimlerini küfürle yaptıkları yadsınsmaz bir gerçektir. Bu gerçekliğin altında yatan realite her zaman kişilerin merakını uyandırmaktadır.

Bu durum bence kişilerin veya toplulukların kültür seviyeleri ile ilgili bir tepkimedir. Çünkü kişi içinde var olan birikimleri ile iletişim kurar. Eğer yeterli bilgi birikimi veya söyleyecek bir sözü yoksa bu durumda kendisini toplum içinde veya karşısındaki kişinin yanında kendini farklı kılmak veya küfürle kendini kanıtlamak, üstünlük kurmak veya korkurtmak eylemleri ile kendine toplumda bir yer edinmeye çalışmaktadır.

Bu kişilerle olan iletişimlerde çok dikkatli olmak gerekir. Çünkü küfür eylemi karşısında birikimli insanların tepkisi normal insan tepkisi olmaktadır. Bu durumda verilen tepkimeyi çok basit gören ve anlayamayan küfürle iletişim kuranlar bunu şiddet eylemine kadar götürebilir.

Genellikle eğitim seviyesi düşük topluluklarda bu tür küfürlü konuşmalar çok yoğun bir şekilde gerçekleşir. Çünkü söyleyecek bir sözleri bulunmayanlar ancak kendilerini böyle İfade edebilirler.

Şiddet eylemi,genellikle küfür hadisesinden sonra meydana gelen eylemdir. Birde küfür eyleminin psikolojik bir yönü daha vardır. Çünkü,insanoğlu içinde var olanları dışarıya dökerek rahatlamaktadırlar. Eğer bu küfür eylemi başkalarının kişiliğine dokunmadan kendi içerisinde gerçekleşirse o zaman kişiler üzerinde psikolojik bir rahatlama yaratabilir. Bu tür küfürler kişiyi bağlayan ve kişi üzerinde belkide olumlu tesirler yaratan küfürlerdir.

Küfürlerin birde dini ve inanç yönünden kişiler üzerinde etkileri vardır. Çünkü dinler, kişileri alçaltan, insanların kişiligi ile oynatan ve yaratanın yarattıklarını zor durumda bırakan küfür gibi eylemleri kabul etmez. İnanç sahipleride, küfür edenlere ve küfüre karşı tepki gösterirler ve küfür eden insanlara karşı uzak dururlar ve tepkili davranırlar.

İşte bu yüzden hem küfürlü insanlardan ve hemde bu tür topluluklardan oldukça uzak durmak gerekmektedir. Bunun çözümüde sanırım eğitimden geçmektedir. Hem aile eğitimi hem çevre ve hemde okul eğitimi bu küfür illetinin kökünü kurutmada en önemli unsurdur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP