Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Kamu Çalışanları Deprem Tazminatı Hakkında Soru Önergesi Verdi
  • KozanBilgi.Net
  • Yerel Haberler
  • Adana
  • Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Kamu Çalışanları Deprem Tazminatı Hakkında Soru Önergesi Verdi

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Kamu Çalışanları Deprem Tazminatı Hakkında Soru Önergesi Verdi

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Adana’da yaşayan ve çalışan tüm kamu çalışanlarının eksiksiz bir şekilde deprem tazminatı alması gerekliliği hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından cevaplandırılması amacıyla soru önergesi verdi.

ABONE OL
Haziran 16, 2023 14:49
Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Kamu Çalışanları Deprem Tazminatı Hakkında Soru Önergesi Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatimoğulları önergesinde; “Cumhurbaşkanlığının 12.05.2023 tarih ve 2023/7267 sayılı Kararı ile 06.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle, diğer deprem bölgelerinin yanı sıra Adana ilinin Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir İlçelerinde görev yapan personele altı ay süreyle deprem tazminat ödeneceği belirtilmiştir. Oysa 13 Haziran 2023 tarihinde KESK Adana Şubeler Platformunun konuyla ilgili yaptığı açıklamaya göre; “…yapılacak olan bu ödemelerde, hem Adana iline bağlı ve OHAL ilan edilen birçok ilçenin ödeme kapsamına alınmaması, hem de fiili çalışma zamanları gerekçe gösterilerek, birçok kamu personeli bu tazminattan ya hiç faydalandırılmamış ya da eksik ödeme yapılarak mağdur edilmişlerdir.”

Tülay Hatimoğulları önerge metninde, Adana’da depremden en çok etkilenen ilçelerden Sarıçam başta olmak üzere Saimbeyli, Aladağ, Karataş, Karaisalı, Pozantı, Tufanbeyli, Feke, Yumurtalık ve İmamoğlu ilçelerinin ödeme kapsamına alınmamasının, bu ilçelerde görev yapan kamu personeli açısından ciddi mağduriyetler oluşturduğunu ifade etti.

Tülay Hatimoğulları, vermiş olduğu soru önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi;

1. Bahsi geçen kararda neden depremden en çok etkilenen ilçelerden; Sarıçam, Saimbeyli, Aladağ, Karataş, Karaisalı, Pozantı, Tufanbeyli, Feke, Yumurtalık ve İmamoğlu ilçeleri yer almamıştır?

2. Deprem nedeniyle zorunlu olarak izin alan/izinli sayılan personelin izin aldığı günlerin aylık tazminat tutarından düşülmesi ve personele eksik ödeme yapılması ile oluşan mağduriyetlerin giderilmesi sağlanacak mıdır?

3. Deprem tazminatının ilçe ayrımı olmaksızın ve fiili çalışma şartı aranmaksızın Adana ili sınırları içinde çalışan ve ikamet eden tüm kamu personeline ödemesi sağlanacak mıdır?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP