Kokulu Taşlar Yapın, Evinizi Mis Gibi Koksun

Kokulu Taşlar Yapın, Evinizi Mis Gibi Koksun

ABONE OL
Mart 7, 2023 12:58
Kokulu Taşlar Yapın, Evinizi Mis Gibi Koksun
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güzel kokan bir evin iyi hissettirdiği bir sır değil. Eviniz kimyasal kokularla doldurmak yerine doğal mumları, rahatlatıcı oda spreylerini ve son zamanlarda moda olan hoş koku taşları tercih edebilirsiniz. Yapması çok kolay ve harika kokuyorlar.

Gerekli olan malzemeler
1 su bardağı çok amaçlı un
¼ fincan sofra tuzu
1/3 bardak kaynar su
30-40 damla esansiyel yağlar
Çiçek yaprakları, rendelenmiş narenciye kabuğu veya gıda boyası (isteğe bağlı)
Parşömen kağıdı

Yapılışı
Un, tuz ve kaynar su bir kabın içinde birleştirilir. Su sıcakken, mümkün olan her şeyi birleştirmek için bir çırpma teli kullanın (hızlı bir şekilde kalınlaşır). Dokunacak kadar soğuk olduğunda, malzemeleri bir hamur haline getirmek için ellerinizi kullanın.
Uçucu yağları ve isteğe bağlı malzemeleri (çiçek yaprakları gibi) ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
Kurabiye yapar gibi hamur parçalarını ayırın ve bir top oluşana kadar ellerinizle yuvarlayın. Topu bir taşa benzinceye kadar hafifçe bastırın.
Parşömen kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin ve gece boyunca kurumaya bırakın.

Sade, beyaz deniz taşlari yapabileceğiz gibi çiçek yaprakları, narenciye kabukları, şifalı otlar veya yiyecek boyası ekleyerek bunlarla yaratıcı olmaktan çekinmeyin. Sadece görsellik eklemekle kalmaz, aynı zamanda taze otlar ve çiçek yaprakları da kokunun artmasına yardımcı olur. Ve kokunun bir süre sonra solmaya başladığını tespit ederseniz, bazı esans yağlarını taşların üzerine damlayın ve içine çekmesine izin verin. Koku yeniden canlanacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP