Zambak çiçeği bakımı ve yetiştirilimesi kolay olan bir iç mekan süs bitkisidir. Doğrudan güneşe ihtiyaç duymayan Zambak çiçeği dolaylı ışıklardan da faydalanarak yaşamını sürderebilir. Her süs bitkisi gibi Zambak çiçeği de aşırı soğuk ve sıcak havalardan etkilenmektedir. Saksı değişimine iki yılda bir kez ihtiyaç duyar. Bitki yaz aylarında suya biraz fazla ihtiyaç duysada aşırı sulamadan her zaman kaçınılmalıdır. Çok önemli bir değişiklik olmadığı sürece sulama işleminde kullanılan kap ve sulama zamanı aynı ölçüde, aynı zaman da olmalıdır.
Bitkinin yetiştirilmesinde unutulmaması gereken kış aylarında oda sıcaklığının 12 derecenin altına düşmemesidir. Hava akımlarına karşı korunması gereken bir bitkidir. Her bitki gibi Zambak çiçeği de zamanla toprakta bulunan vitamin ve mineralleri tüketeceği için yışda bir kez vitamin, mineral takviyesine ihtiyaç duymaktadır. Bu sayede bitkinizin daha uzun ömürlü, çiçeklerinin daha güzel görünmesini ve hızlı büyümesini sağlamış olursunuz.
Bu bitkinin çoğaltılması için en uygun zaman bahar aylarının başı Nisan ayıdır. Çoğaltma işlemi bitkinin köklerinden ayırarak kolayca yapabilirsiniz. Kökten ayrılan bitki hemen başka bir saksıya dikilmelidir ve sulama işlemine dikkat edilmelidir. Başka saksıya alınan bitki en kısa sürede kendini toplayacak çiçek açmaya başlayacaktır. Kökten ayırdığımız bitkimize az miktarda sulama suyunun içine gübre karıştırmak şartı ile hızlı bir şekilde toparlanmasına katkıda bulunabiliriz. Bu yöntem ile zahmetsizce bitkilerinizi çoğaltabilirsiniz.
Yaklaşık olarak 110 çeşit zambak çiçeği türü bulunmaktadır. Bu çiçekler mevsimlik çiçeklerdir yani bazı çiçekler gibi senenin her ayında çiçek verme özellikleri yoktur.
Zambak çiçeğinin her rengi farklı bir anlama gelir. Genel olarak ise saflığı ve güzelliği simgelemektedir.
Ayrıca;
Sarı ve Altın Rengi Zambaklar:
Pembe (Stargazer) Zambak:
Parlak Kırmızı Renkte Zambaklar:
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.