Bir Rüyada Cemaat, Kürtler ve Türkiye mesajı

Bir Rüyada Cemaat, Kürtler ve Türkiye mesajı

ABONE OL
Aralık 16, 2023 08:43
Bir Rüyada Cemaat, Kürtler ve Türkiye mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İBRAHİM FAİK BAYAV

Fethullah Gülen’in Herkul.org adlı internet sitesinin Editörü aynı zamanda Gülen’in talebesi olan Osman Şimşek, bir rüya görmüş. Gördüğü rüyayı gülünç bulup anlatmak istemese de, Gülen’in ”rüya gören” var mı?” sorusu üzerine başlamış anlatmaya.

Osman Şimşek rüyasını anlatınca, Fethullah gülen şunu demiş: ”Teröre lanet!.. Terörden de teröristten de uzağız”. Sonra devam etmiş: ”Ne var ki, terörle mücadele edilirken masum halkın zarar görmesine göz yumulamaz”. Bediüzzaman’ın şu veciz uyarısını da tekrarlamış Gülen: ”Bir tek masum, dokuz cani olsa, yine o gemi hiç bir kanun-u adaletle batırılamaz”. Anlatılan rüya ile denizin Türkiye; geminin de Diyarbakır olduğu hatırına gelmiş Gülen’in.

Şimdi Osman Şimşek’in rüyasına bakalım:

Türkiye’nin genç ama meşhur Kürt Siyasetçisi, Osman Şimşek’in evine misafir gelmiş. Hane halkı ona yemek ikram etmiş. İkindi vakti geldiğinde namaz kılma faslına geçmişler. Herkesin ferden kıldığı ilk dört rekatlık sünnet bölümünde garip hareketler yapmaya başlamış meşhur Kürt Siyasetçi. Acaba namaz kılmayı mı bilmiyor muş yoksa ıkına sıkıla mı namaza durmuş?

Osman Şimşek, dört rekatlı farz bölümünü eda etmeye başladığında Kürt Siyasetçi, henüz sünnet bölümünü bitirmemiş imiş. Bitirip kalkmış, Fatiha’nın okunma aşamasında namaza başlamış. Yanlız, burada, imama uyacak biçimde mi başlamış, bu ikisinden başka namaz kılan var mıymış, belli değil. Ama Osman Şimşek’in Fatihayı içinden okuduğu anlatılıyor.

Kürt Siyasetçi, ikindi farzının fatihasının gizli okunacağını bilmiyormuş belli ki. Osman Şimşek’e ”Hocaaa, sesss…” diye laf atmış. Osman Şimşek, ”hafi okunması gerektiğini bilmiyor; öğretmeliyim” diye içinden geçirirken o yine, ”ses Hocaaa, sesss” diye bağırmaya başlamış. Rükularda da secdelerde de aynı bağırtıyı devam ettirip tehiyyat faslına gelinmiş. Tehiyyatı okuma sürecinde iken Kürt Siyasetçi namazı bozmuş, gülerek ve güreş yapar biçimde Osman Şimşek’in boynuna sarılmış. Demiş ki; ”Hoca!.. Namaz bitiyor, senden ses yok”.

Gülen cemaatini ilgilendirirse de, Türkiye’yi de ilgilendiren bu rüyayı yorumlayalım:

Önce hatırlatma: Rüyada görülen kişiler ve yerler, aynı kişiler ve yerler olmaz.

Osman Şimşek, adını vermemiş olsa da, rüyasında gördüğü genç ve meşhur siyasetçinin BDP Başkanı Selahattin Demirtaş olduğu anlaşılıyor. Bu karakter, Demirtaş’tan umut bekleyen Kürt oluşumlarının sembolüdür. Osman Şimşek’in kendi olarak gördüğü, Fethullah Gülen’in şahsıdır. Ev ise, Cemaatin merkezi… Osman Şimşek, rüyasını, -komik kaçacak- diye söylemek istememişti. Çünkü epey zamandır cemaat mensupları, Kürt-Türk diye yapılan ayrımın Türk tarafını teşkil ediyordu. Anlaşılan o ki, Kürt-Türk ayrışımının Kürt tarafınca -Fethullah Gülen aracı yapılarak kapatılması istenecek.

Evde Kürt Siyasetçi’ye yemek ikram edilmesi, ayrışımın kapatılmasına yönelik reçetedir. Bu da Fethullah Gülen’in ‘Bamteli’ sohbetlerinden bir menünün ya da yeni bir sohbetin Kürt oluşumlara sunulmasıdır. Kürt siyasetçi’nin yemeği nasıl yediği, iştahlı mı iştahsız mı yediği belirtilmemiş. Onun yemeği nasıl yediği, Gülen’in sunumunun Kürt oluşumlarca beğenilip beğenilmediğinin işareti olacak.

Namaz faslı… İkindi vakti, otorite karşısında sert görünüm devrinin bittiğini gösterir. Ama, otoriteye diklenme zamanı geçmemiştir. Dört rekat sünnetin kılınması, -ayrı ayrı olduğu için- Fethullah Gülen cemaatinin ve Kürt oluşumların kendi başlarına dörder defa otoriteye dikleneceğini gösterir. Lakin, Kürt oluşumlar bunun usulünü Gülen cemaati kadar bilmiyorlar. Komik olacaklar. Osman Şimşek, ona namaz kılmayı öğretmeliyim demişti ya!.. Cemaat, Kürt olumşumlara akıl vermeyi düşünecek herhalde.

İkindinin farz kısmına kalkış, otorite’ye birlikte dikleneceklerinin işaretidir. Becerebilecekler mi?.. Lakin dış görünüm başka içte niyet başkadır. Kıyamda Osman Şimşek’in fatihayı hafi okuması, Gülen cemaatinin, -otoriteye diklenecek olsa da-, otoritenin hükümranlığını kabul etmeye hazır olduğunu gösterir.  Kürt Siyasetçinin ”sesss Hocaaa!..” demesi ve namaz bitimine kadar ses alamaması, Kürt oluşumların, otoriteye karşı beraberlik kurmak istediği Gülen’in ve cemaatinin niyetini öğrenemeyeceğini ama onlardan şüpheleneceğini ima eder.

Dört rekatlı farz namaz, son kade ile bitme aşamasına gelmiştir. Yani, Türkiye’de otorite ile Gülen cemaati ve Kürt oluşumları ile sulh ve sükun yerli yerine oturacaktır. Amma, rüyada Kürt Siyasetçi’nin namazı bozması, son aşamada Kürt oluşumların sulh gereksinimlerindeki isteksizliğini ortaya çıkaracak.

Son söz: Türkiye’de Gülen cemaat’iyle ilgili problem çözülecek gibi. Kürt oluşumlarla ilgili olanı ise, belli değil.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP