Muhteşem MHP kongresinin ardından

Muhteşem MHP kongresinin ardından

ABONE OL
Haziran 19, 2024 18:12
Muhteşem MHP kongresinin ardından
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞEREF IŞIK

Bazıları elini boşa ovaladı!

İşte kongre bu.

Birden fazla aday ve yarışan iki liste.

Otuz yılda ihtilal Anayasası diye diye defalarca anayasa değişikliği yaptı iktidarlar. Ama, yetmedi tümden bir sivil anayasa istediler.

Yetmedi, bu iktidar daha da ileri giderek ihtilâlcileri yargılamaya başladı; darbeye teşebbüsçüleri (!) zindana gönderdi.

Ama ülkemiz hala darbecilerin yaptığı Siyasi Partiler Kanunu ile yönetiliyor.

Partilerinde iktidar olanlar darbecilerin hazırladığı Seçim Kanunundan memnun.

Türkiye’de istenirse demokratik kongre de yapılırmış.

Önceden belirlenmiş başkanlarla, paket yönetim listeleri ile seçime gitmek bir demokrasi ayıbıdır.

MHP bu kongrede dolu dolu yaşadı demokrasi bayramını.

Bir çoğu kavga çıksa da seyretsek diye elini ovuşturdu; ama olmadı.

 

Yusuf Halaçoğlu Cumhurbaşkanı adayı mı?

Devlet Bahçeli iki saate yakın konuşmasını başı dik, hiç eğmeden yaptı. Mütevaziliğini hep korudu. “Artık Türkiye’de ülkücü başbakan, ülkücü meclis başkanı, ülkücü cumhurbaşkanının görev alma zamanı gelmiştir;” diyerek esas değişimin kendisi yönetiminde olacağını vurguladı.

Kongre sonrası gazetecilerin, “2014’de cumhurbaşkanı adayı mısın?” sorusuna “Hayır” yanıtı verdi.

Kongre açılışından sonra görevlendirilen bir heyet Anıtkabire ve Alpaslan Türkeş’in kabrine ziyarette bulunarak çelenk koydular. Bu heyetin başında Kozanlı bir değer olan Kayseri milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu vardı.

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, acaba Devlet Hoca’nın işaret ettiği ülkücü cumhurbaşkanı profili olarak mı işaret edildi? 2014 cumhurbaşkanı seçimlerinde MHP’nin adayı Sayın Halaçoğlu mu?

Neden olmasın. Kariyer var. Birikim var. Ülkenin şeceresini en iyi bilen insan o. Neyi tasdikleyeceğini en iyi bilecek yine o.

 

Başını kaldıran fitne kim?

Kongre sonrası Devlet Hoca’nın teşekkür konuşmasın da dikkat çeken en çarpıcı cümlesi şuydu: ”Bugün, başını kaldıran fitne, amacına ulaşamamıştır.”

Açış konuşmasını ne kadar beğendiysem, kapanış konuşmasının bu cümlesini de o kadar yadırgadım. Başını kaldıran fitne yarıştığı adaylar mı, yoksa başka bir şeyimi işaret ediyor anlamadım. Başka bir şeyi işaret ediyorsa sorun yok; ama, yarıştığı adaylara söylenmiş bir söz ise hiç şık olmadı bence.

 

Türklüğün teminatı MHP

Adaylardan biri olan Koray Aydın, ilk canlı yayın konuğu olduğu bir televizyon proğramında yaptığı değerlendirmesinde; “Ama şunu görmekte fayda var biraz önce telefonla beni tebrik amacıyla arayan bir büyüğümüz şöyle bir ifadede bulundu: “Diş yerinden söküldü” Şimdi bu ifade ne anlatıyor bilmiyorum ama kendi durduğu yerde ortaya koyduğu bu bakış açısı Milliyetçi Hareket Partisi’nde bundan sonra çok şeyin farklı olacağını gösteriyor.” Diye başladı.

Burada “Diş yerinden söküldü” cümlesi, bazı yayın organlarında “Kurdun bir dişi söküldü” olarak yer aldı. Şayet anlamı buysa Devlet Bahçeli’nin “başını kaldıran fitne” deyimi de çok yerindedir.

Bundan sonra daha dikkatli, daha temkinli ve daha kararlı bir yürüyüş sergilemesi gerekir Milliyetçi Hareket Partisinin. Çünkü, bu topraklarda Türklüğün teminatıdır MHP.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP