Hiçbir şey çantada keklik değil

Hiçbir şey çantada keklik değil

ABONE OL
Haziran 19, 2024 18:12
Hiçbir şey çantada keklik değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞEREF IŞIK

Geçen Cuma günü yapılan basın toplantısında MHP Kozan İlçe Başkanı Ender Çulhacı iddialı bir çıkış yaptı. “Yerel seçimde Kozan Kalesine üç hilali dikeceğiz” dedi.

O günden bu yana her fırsatta tanıdığım mevcut MHP’lilerle ve eski MHP’lilerle konuşuyorum. Nabız yoklaması yapıyorum. Mevcut MHP’lilerde gerçekten bir heyecan var. Gözleri çakmak çakmak. Ama, organize olmadıkları izlenimi veriyor bana. Bireysel heyecan içindeler gibi. Onlarda ilçe başkanları gibi düşünüyorlar. Onlarda “Kozan Kalesine üç hilali dikeceğiz” diyorlar. Bir de aday adayı bolluğu var. Görünen o ki, belediyede alternatif MHP’yi görüyorlar.

Arka bahçesi olan Ülkü Ocakları başkanını daha heyecanlı gördüm. Çevresindeki halkayı sistematik bir şekildi genişletip, eğitimli bir gençlik oluşturursa çok büyük bir avantaj sağlar.

Buna rağmen hiçbir şey çantada keklik değil.

Eski MHP’liler ise bir boşlukta. (Eski MHP’lilerden kastım geçen seçimde MHP’den aday olamayınca DP’den aday olan Mehmet Açıkgöz’e yakın insanlardan söz ediyorum.) Ne yapacakları belli değil. Genel seçimde CHP’ye oy verenler bile var içlerinde. Kapısını çalmamış çoğunun MHP’li bir dost bugüne kadar. Unutmamışlar geçen seçim aday belirlemede “Kozan’ı kaybetsek ne olur ki?” sözünü. Onlar hala parti içi derin devletin söz sahibi olduğuna inanıyorlar. Seçimden üçüncü olarak çıkmışlardı. Yedi binin üzerinde oy aldılar.

Bir bağımsız aday vardı. Dengeleri alt üst etti. Her babayiğidin karı değil dört-beş bin oy almak Kozan’da. Mevcut iktidara çok uzak, milliyetçi muhafazakar çizgisi malum Ali Demir’in. Hiçbir partiye mensup değil; ama, o da muallakta. Sevenleri işaretini bekliyor farkındayım.

CHP durulmadı gitti. Sumbas’ta sular bulanık. Kara şövalyelerin (Karavelioğlu ile Karaoğlu) savaşı hala devam ediyor. Ona rağmen aday arayışı var biliyorum. Bir dost yerel seçimde ADD Başkanını işaret ediyor.

Mevcut belediye başkanını telaşlı gördüm; ama, bir o kadar da kendinden emin. Adaylığı kesinmiş gibi çalışıyor. Muhalefet partilerini çok yakından takip ediyor. Attıkları her adımdan haberdar. Nefesi enselerinde. Adam çalışıyor. Kırıp dökmekte var. Kazanmak için her yol mubah onun için. İş adamları baskı altında.

Daha seçime on beş ay var. Fakat görünen köy kılavuz istemez. Çok çetin geçecek gibi bu yerel seçim. Ama, hiçbir şey çantada keklik değil. Maçı oynayan kazanacak.

Geçen hafta www.kozanbilgi.net ve Kozan Sancak Gazetesinde yayımlanan Kozan Kalesindeki Atatürk ve Bayrağın boyanmasını dile getirdiğim yazıma okuyucularımın duyarlı yorumları aşağıdadır. Şahsen aldığım yorumlarda var.

Birkaç hafta daha bekleyip, ilgililerce boyanmadığı takdirde, okuyucularımın desteğine istinaden maliyet tespiti yaparak teklif alacağımı kamuoyuna duyururum.

 

» Geçen Haftaki “Sponsor aranıyor” Başlıklı Köşe Yazıma Yapılan Yorumlar
Yazan : Bayram Hasan Yiğit Tarih : 01.Oca.2013 20:04:45
Başlık : Atatürk’e ve bayrağımıza sahip çıkalım.
Yorum : Şeref abi merhaba,Eğer Kozan Belediyesi Kozan Kalesindeki Atatürk’e ve bayrağımıza sahip çıkmıyorsa, Tapan YYDD olarak biz sahip çıkalım. Atatürk heykelinin ve bayrağın bakımını yapabilecek kişilerden teklif alalım. Fiyatı belirleyelim. Bir banka hesabı açalım. Bu hesabı, duyuralım. Eminim kısa sürede bu parayı buluruz.Selamlar,
Yazan : TurkesManga Tarih : 01.Oca.2013 19:48:50
Başlık : Teşekkürler
Yorum : Şükrü Işık Farkı işte bu. Sayın Işık Kozan Belediyesinin utanç görünümü olan ve sahip çıkmadığı Kozan Kalesindeki Atatürk ve Türk Bayrağı konusundaki hassasiyetiniz için KozanBilgi.Net yönetimi olarak şimdiden teşekkür ediyoruz.
Yazan : aksakal01 Tarih : 01.Oca.2013 17:46:19
Başlık : sponsor
Yorum : Kolay gelsin, şu sponsor işini merak ettim… anladığım kadarı ile Atatürk ve Bayrak boyanması işi… iki aşamada bir maliye çıkartırmısın. malzeme parası, işçilik parası… malzemeyi bir şekilde sponsor ile hallederiz diye düşünüyorum. boyama işinide en kötü ihtimal bizm gençlerle bir bayram havasında kendimiz yaparız…ne dersin ??? bana ne kadar hangi renk hangi cins boya ihtiyacın olduğunu tespit ettir bir bakınayım…:)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP