Gel de kudurma

Gel de kudurma

ABONE OL
Haziran 19, 2024 18:17
Gel de kudurma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ŞEREF IŞIK

Başbakan Erdoğan, “Çözüm sürecinde başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Ana muhalefet de yavru muhalefet de kuduruyorlar. Niye, bu iş bitecek diye” dedi.

Şunu bir kere belirteyim, bu sözleri Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına hiç yakıştıramıyorum. Gelmiş geçmiş başbakanlardan en nezaketsiz bir başbakana sahibiz maalesef. Bunu her zaman ve yıllardır yapıyor. Bunları duymaktan bir vatandaş olarak utanıyorum. Yüzüm kızarıyor açıkçası.

Sayın Başbakan, sadece muhalefet değil, artık Türk Milleti de kuduruyor!

Cinsel suçlarda 2002’de Türkiye’de dosya sayısı 8 bin 146 iken bu sayı 2011’de 32 bin 988 olmuştur. Yani cinsel suçlarda yüzde 400 civarında bir artış var.

Gel de kudurma!

Yapılan araştırmalara göre kadına şiddet son 10 se­ne­de yüz­de 1400 ar­tmış.

Gel de kudurma!

Tüm sigara yasağına rağmen Türkiye genelinde yapılan bir araştırmaya göre 15 yaş üstü nüfusun %43,6’sı sigara içmektedir. Yine yapılan araştırmalara göre gençlerin %21’i, sokakta çalışan çocukların ise %16,7’sinin sigara kullandığı belirtilmektedir.

Gel de kudurma!

Son 20 yılda alkol üretimi ve tüketimi artış göstermiştir. Yapılan araştırmalarda gençlerin %42,6’sının alkol kullandığı, %20,5’inin ise düzenli olarak alkol kullandığı belirtilmektedir.

Gel de kudurma!

Uyuşturucu adı verilen; yasal veya yasal olmayan, uyarıcı ve uyuşturucu niteliği olan, bağımlılık yapan maddelerin de kullanımı son 10 yılda büyük artış göstermiştir.

Gel de kudurma!

İstanbul’da yapılan bir araştırmaya göre lise öğrencilerinin %6’sının bağımlılık yapan uyuşturucu madde kullandığı, öğrencilerin %4’ünün ise en az bir kez esrar kullandığı belirlenmiştir. Bu oran sokakta çalışan çocuklarda daha yüksek çıkmıştır.

Gel de kudurma!

50 ülkede yapılan araştırmanın sonuçlarına göre dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan insanlar, birbirlerine güvenme konusunda farklılıklar gösteriyor. Alman ve İngiliz uzmanların araştırmasına göre birbirine en çok güvenenler İsveçliler, en az güvenenler TÜRKLER.

Gel de kudurma!

Başbakan bir gün böyle diyor, bir gün şöyle.

Gel de kudurma!

Dünyanın on yedinci ekonomisine sahip bir ülkeyiz diyor; ama ekonominin sanal başarısının insanlara mutluluk getirmediği görülüyor.

Gel de kudurma!

Yüzde seksen altısı Türk olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vilayetinde “Ne mutlu Türk’üm” sözünden rahatsızlık duyularak kaldırılıyor.

Gel de kudurma!

Yine Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vilayetinde bu ülkenin yüz binleri toplanıyor, her türlü paçavra var.

Gel de kudurma!

Hep geçmişi karalamak, muhalefete atıp tutmak, sokak ağzı ile konuşmakla olmaz bu işler. Son on yılda resmen bu devletin, bu milletin başındasın. Yükselttim dediğin değerlerin yanında hiç de hoş olmayan yukarıdaki değerler de yükselmiştir.

Gel de kudurma!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP