Çilek Fidesi Yetiştiriciliğinde Gübreleme. önemli bir faktördür. Yetiştiricilikte iki konuda gübreleme ön plana çıkar. Birincisi toprak hazırlığı döneminde, ikincisi ise bitkinin büyüme dönemi ve verime yattığı zamandır. Toprak hazırlığı döneminde bol organik gübreleme yapılmalıdır. Toprak 30-45 cm derinliğinde işlenmektedir. Ve dönüme yaklaşık 6-10 ton çiftlik gübresi atılmaktadır. Gübre atıldıktan sonra ikinci kez 25-35 cm derinliğinde işlenmektedir.
Daha sonra saf olarak amonyum sülfat veya nitrat verilerek yüzeysel sürüm yapılmaktadır. İkinci gübreleme, çilek fidesi dikiminden sonra besin maddelerine ihtiyaç duyduğu anda yapılmaktadır. Her yıl sürme olmadan dekara 30-40 kg amonyum nitrat, 40-60 kg fosfat,40-60 kg potasyum sülfat verilmelidir. İlk gübrelemeden sonra bitkinin büyüme ve verimine bakılarak ara gübreleme yapılabilmektedir. Çilekte meyve verme zamanında büyümesi yavaşlar, meyve alındıktan sonra tekrar büyüme dönemine geçer.
Çilek Fidesi Yetiştiriciliğinde Gübreleme. yetiştiriciliğinde bitkinin büyüme döneminden önce toprağa azotlu gübreleme yapılmaktadır. Azotlu gübreleme, ilkbaharda sürme başlamadan 1-2 hafta önce ve her hasat yapıldıktan sonra yapılmalıdır. Fosforlu ve potasyumlu gübreler ise sürme olmadan önce tamamı verilir. Bitki meyve verme döneminde bol miktarda fosfor ve potasyuma ihtiyaç duyar ve ikinci sürme zamanında en yüksek seviyede potasyum alır. Potasyum çilek fidesi bitkisinin soğuğa direncini artırır.
Çilek Fidesi Yetiştiriciliğinde Gübreleme.