Tahinin faydaları

Tahinin faydaları

ABONE OL
Eylül 9, 2024 15:09
Tahinin faydaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tahin, Orta Doğu’dan dünyaya yayılmış harika yiyeceklerden biridir. Dünyanın dört bir tarafında hem sade olarak yenilebilen hem de yiyeceklere katılan tahin, ülkemizde en çok Anadolu’nun şifası pekmezle karıştırılarak yeniyor. Tahin, öğütülmüş susam tohumlarından elde edilen bir karışımdır. Tahin, lezzetiyle ön plana çıkıyor olsa da tahinin faydalarını öğrenince daha çok seveceksiniz!​

Tahin, süper besleyici bir besindir. Lezzeti damak çatlatan tahinin faydaları da mükemmeldir. Tahin, kavrulmuş, öğütülmüş susam tohumlarından yapılan bir hamurdur. Hafif, cevizli bir tada sahiptir. Humusun, tahin pekmez ikilisinin süper bir bileşenidir, ancak dünya çapında birçok yemekte, özellikle Akdeniz ve Asya mutfağında yaygın olarak kullanılır. Yemeklik kullanımlarının yanı sıra tahin, sağlık açısından çeşitli faydalar sunar. İşte tahinin sağlığa 9 faydası.

​BİR YEMEK KAŞIĞI TAHİNDE NELER VAR?​

Tahin sağlıklı yağlar, vitaminler ve minerallerle doludur. Aslında, sadece 1 yemek kaşığı (15 gram), bazı besinler için günlük ihtiyacın %10’undan fazlasını sağlar. Bir yemek kaşığı (15 gram) tahin şunları içerir:
Kalori: 90 kalori
Protein: 3 gram
Yağ: 8 gram
Karbonhidrat: 3 gram
Lif: 1 gram
Tiamin: Günlük İhtiyacın %13’ü
B6 Vitamini: Günlük İhtiyacın %11’i
Fosfor: Günlük İhtiyacın %11’i
Manganez: Günlük İhtiyacın %11’i

Tahinin faydaları​

KARACİĞER VE BÖBREKLERİ KORUR​

Tahin, karaciğerinizi ve böbreklerinizi hasardan korumaya yardımcı olabilecek bileşikler içerir. Bu organlar, vücudunuzdaki toksinleri ve atıkları uzaklaştırmaktan sorumludur. Susam tohumları, karaciğerinizi ve böbreklerinizi hasardan koruyabilecek bileşikler içerir. Tahin, bu faydalı bileşiklerden bazılarını sağlarken, bu çalışmalarda kullanılan susam çekirdeği ekstraktlarında ve yağlarında bulunanlardan daha az miktarda içerir. Bununla birlikte, bu etkileri tam olarak anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.