Çağrı Erhan

Çağrı Erhan

ABONE OL
Eylül 8, 2024 05:54
Çağrı Erhan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Çağrı Erhan (d. 1972 İstanbul), Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi.Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) Direktörü.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. Ankara Avrupa Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler [1] dergilerinin kurucu editörlerindendir. Uluslararası İlişkiler dergisi 2008 yılında en prestijli bilimsel indeks olan Social Sciences Citation Index’e (SSCI) kabul edilmiştir. Uluslararası Hukuk ve Politika (UHP), Perceptions ve Journal of American Studies in Turkey dergilerinin yayın kurulunda yer almaktadır.

TRT ve SkyTurk’te çeşitli yayınların yorumcu ve sunuculuğunu yapmıştır.

Salı günleri Türkiye Gazetesi’nde “Diplomatik Muhakeme” başlıklı sayfası vardır.

Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM), Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM),Doğru Yol Partisi, Demokrat Parti, Stratejik Araştırma ve Etüd Merkezi (SAREM), Uluslararası İlişkiler Konseyi (UİK), Türk Askeri Tarih Komisyonu, MEB Tarih Yazıcılığı Milli Komitesi, Avrupa Konseyi Tarih Eğitim Projeleri Editörler Kurulu, Uluslararası Siyasi ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi gibi kuruluşlarda muhtelif makamlarda bulunmuş / bulunmaktadır. Şubat 2007’de Türk-Atlantik Konseyi Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir. Şubat-Kasım 2008’de Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Ocak 2009’da profesör olmuştur. 2009-2010 yıllarında USAK (Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu) Koordinatörlüğü ve USAK Transatlantik Araştırmaları Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Halen Mülkiye’de Ortadoğu, Osmanlı Diplomasi Tarihi, ABD Dış Politikası,Türk Dış Politikası, NATO ve TOBB ETÜ’de Siyasi Tarih dersleri vermektedir.

CNNTurk Parlamento muhabiri Melek Erhan’la evlidir. Zeynep adında bir kızı ve Hüseyin Çağan adında bir oğlu vardır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP