Bir çocuğun boy uzamasını etkileyen faktörler genel olarak, genetik ve günlük besin alımı olarak 2 farklı kategoride düşünülebilir. Ayrıca boy uzatma egzersizleri de bu konuda etkilidir.
Çocukların büyüme atakları yaşamın ilk yıllarından sonra yavaşlar. Çocuğunuz ergenlik ulaştığı zaman, büyüme oranları kızlarda 8 ve 13 yaşları arasında ; Erkeklerde ise 10 ila 15 yaşları arasında bu büyüme atağı etkinleşir.
Her çocuk için bu aralık tabiki biraz farklılaşabilir. Boy uzatmak için bitkisel ilaçların yanısıra egzersiz ve düzenli uyku da etkilidir. Peki boy nasıl uzar?
Şimdi ise boy uzaması için uygulanması gereken yöntemler
Boy Uzatma Yöntemleri 1. Adım
Çocuğunuzu akşamları erkenden yatağa yerleştirin. Çocukların gece uykusu 10 ila 12 saat olmalıdır. Çocuğunuzun vücudunda yeterli dinlenme olmazsa büyümesinde yavaşlıklar olabilir.
Boy Uzatma Yöntemleri 2.Adım
Çocuğunuzu balık ve yağsız et gibi yüksek proteinli yiyeceklerle besleyin. Beslenme Dergisinde yayımlanan bir araştırmaya göre, düşük proteinli besinlerle beslenen çocuklara kıyasla yüksek proteinli gıdalarla beslenen çocuklardaki boy uzaması önemli bir artış gösterdi.
Boy Uzatma Yöntemleri 3.Adım
Çocuğunuza günlük egzersiz faaliyetleri sağlayın. Örneğin; bisiklet sürme, yürüme ya da koşma gibi aktivitelerine olanak sağlayın. Bu faaliyetler çocuğunuzun televizyon ya da bilgisayar oyunları karşısında saatlerce oturmaları yerine hareketli olmaları için teşvik edecektir.
Boy Uzatma Yöntemleri 4.Adım
Çocuğunuzun günlük beslenmesine dikkat edin. Rutin kalsiyum, demir ve vitaminlerin düzenli alımının sağlanması. Araştırma sonuçlarını tek başına bu besinler ile tutarsız olmasına rağmen, Beslenme Dergisi göre, proteinler ile birlikte çocuğunuzun büyümesine ekstra bir fayda sağlayacaktır.