Başkent Ankara, hak arayışı için sokağa çıkan eğitimcilerin eylemi ve sonrasında yaşanan sıcak gelişmelerle hareketli bir güne uyandı.
Edinilen bilgilere göre, özlük hakları ve talepleri doğrultusunda seslerini duyurmak isteyen bir grup öğretmen Ankara’da eylem başlattı. Hakları için yürüyüşe geçen öğretmenlerin kortejine, polis ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu. Müdahale sırasında caddelerde gergin anlar yaşandı.
Eğitimcilerin karşı karşıya kaldığı bu müdahale, siyasetin de gündemine oturdu. Cumhureyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, kameralar karşısına geçerek ya da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla duruma tepki gösterdi. Özel, öğretmenlerin maruz kaldığı muameleyi kabul edilemez olarak nitelendirerek eylemcilere destek verdi.